Det där med helgkaffet.

 
 
fika 022


 
 

En av mina absoluta favoritsysslor på helgen är att fika. Att ta den där koppen kaffe på för- eller eftermiddagen tillsammans med något noga utvalt som innehåller socker. Eller grädde. Eller ja, både och för den delen också är underbart.

 

Jag ÄLSKAR fika. Mat som klassas som ”onyttig” längtar jag sällan efter men att fika däremot, ja det anser jag är guds bästa uppfinning till mänskligheten. Jag fikar gärna både lördag och söndag och som sällskap till mitt koffein och socker varvar jag vänner, bra böcker, magasin och kanske serier. Alla dessa ting är fina sällskap på sitt sätt och som förhöjer fikastunden ytterligare.

 
 

Igår bestod förmiddagsfikat av årets första semla. Hade längtat halvt ihjäl mig efter denna underbara skapelse så ni må tro att det smakade gott. Och idag? Idag skär jag upp en skiva sockerkaka till 3-kaffe och njuter i sällskap av ett nytt magasin. Fredrik smålog lite åt mig i affären när jag sa att jag var sugen på sockerkaka. ”Det är ju mormors-fika” sa han. Och ja, det må så vara. Men småkakor, bullar och sockerkaka – det finns knappt någonting som kan mäta sig med det.

 
 

signatur

 
 

1 kommentar till “Det där med helgkaffet.

  1. Men visst är det!
    Har också en viss förkärlek till det här med helg-fikat!
    Jag försöker nog tänka rätt mycket på vad jag stoppar i mig, mest av orsaken till att må bra! Väljer gärna bra råvaror osv – men när det kommer till fika då blir jag svag!
    Jag gillar ju kladdiga kladdkakor och starkt kaffe framför bullar och bakelser!
    Har idag firat Alla hjärtans dag med min lika fikanördiga familj på så mysigt Afternoon Tea på ett lantcafé här i Småland. Kunde inte fira dagen på bättre sätt!
    Så tummen upp för helg-fikat!
    Kram till dig ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg