How to: Gör dina egna vårrullar.

 
 

middag 017

middag 019

middag 018

 
 

Som utlovat kommer här recept på de vårrullar vi gjorde igår kväll. Förvånansvärt enkelt att göra faktiskt och de smakade underbart. Har också lagt med en finfin skiss (haha ser ut som en 5-åring som ritat) på hur man viker/rullar vårrullarna. Fyllningarna kan säkert variera i det oändliga och jag har inga exakta mått utan man får testa sig fram. Men såhär gjorde vi på ett ungefär.

 

Du behöver:

1 förpackning Filodeg

Äggvita

0,5 dl rapsolja

 

Fyllning 1:

1/4 huvud vitkål

3 morötter

4 cm ingefära

2 st vitlöksklyftor

2 msk soja (kinesisk)

1 msk fisksås

 

Fyllning 2:

400g blandfärs

1 dl finhackad färsk persilja

4 cm ingefära

1 gul lök

2 st vitlöksklyftor

2 msk soja (kinesisk)

1 msk fisksås

 

Gör såhär:

Ta upp filologen ur frysen och låt tina långsamt. Sätt ugnen på 225 grader. Strimla vitkål och riv morötterna grovt. Finhacka ingefära och vitlök. Fräs sedan allting mjukt i stekpanna och smaksätt med soja och fisksås. Lägg upp i separat skål

Stek sedan köttfärsen med finhackad gul lök, vitlök, ingefära och persilja. Smaksätt med soja och fisksås och ev. lite svartpeppar.

Lägg sedan ut ett ark filodeg och placera fyllningen i ena hörnet (se bild). Rulla sedan ganska tajt (akta bara så att degen inte spricker). Vik in kanterna efter att du rullat halvvägs och fortsätt rulla hela vägen. Förslut sedan änden med hjälp av lite äggvita. Vi gjorde som sagt två olika varianter på vårrullar med olika fyllning.

 

När alla rullar sedan är gjorda häll sedan upp oljan på ett fat. Rulla snabbt vårrullarna i oljan och placera på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga sedan i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills de blivit gyllene. Sedan är det klart att servera! Vi åt vårrullarna med lite extra soja, ångkokt broccoli och stekt portabello-svamp.

 
 
signatur
 
 

2 kommentarer till “How to: Gör dina egna vårrullar.

  1. Vilket bra recept:) Så gott! Blandade ihop fyllningarna till en. Mums! Tack för ett jättebra recept o en härlig blogg:)
    Kram Lena

    1. Bra idé 🙂 Det ska jag nog också göra nästa gång. Kul du gillade receptet och tack för fina ord gällande bloggen 🙂 Stor kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg