Italienska smaker till fredagsmyset.

 
 
middagstips
 
 

Fredag. En sådan dag då man vill fira helg! genom att äta god mat och skåla i något gott. På fredagskvällar brukar jag vilja laga något som ”går snabbt men samtidigt är lite festligt”. Kanske inte alltid den lättaste kombon och för många tror jag att det slutar med att det är tacos som står på menyn. Men är ni trötta på Santa Marias Tacokrydda kan jag varmt rekommendera denna italienska goding. Tar max 20 minuter att göra och är en riktig fröjd för munnen och jag lovar att begreppet fredagsmys! blir lite festligare än med tacos.

 

Till 2 portioner:

1 paket färsk gnocchi

4-5 stycken salsiccia (färska korvar)

2 stora nävar bladspenat

10 st champinjoner, delade i kvartar

25 g smör (viktigt att det är smör och ej margarin)

Salvia (antingen några färska blad eller ca 1 tsk torkad)

Lite pressad citron

 

Börja med att, på svag värme, steka salsiccian (tar ca 15 minuter innan den är genomstekt). Under tiden kokar du gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen. Bryn försiktigt smöret tills de blivit gyllene i en kastrull. Lägg sedan i salvia och låt stå kvar på värmen. När korven nästan är genomstekt delar du den i mindre bitar. Lägg i champinjoner och låt steka klart tillsammans med korven. Tillsett sedan gnocchi och bladspenat och stek så att även det får lite färg.

Avsluta med att pressa i lite citron i smöret och ringla det brynta smöret ovanpå.

 

Avnjuts förslagsvis tillsammans med ett gott bubbel eller ett glas rött.

 
 
signatur
 
 

Rekommenderade inlägg

2 thoughts on “Italienska smaker till fredagsmyset.

  1. Låter gott!
    Vi grillade ikväll, superenkelt då vi gör både kött, potatis och tillbehören på grillen. Ja jag gjorde inte bean på grillen men det är ju för att den ska vara kall.
    Ngt gott att skåla i har jag inte just nu, jag håller mig borta från alkohol då fibromyalgin blir värre av alkohol.
    Hoppas ni får en härlig helg!

Lämna ett svar till Emschen Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *