Utflyktstips – Friden Gårdskrog & Pizzeria.

 
 

fridens

fridens2

fridens3

fridens4

fridens5

 
 

Fick ett önskemål (från det HÄR inlägget – tack för er fina feedback!) om att skriva mer kring utflyktsställen. Och eftersom jag ÄLSKAR att upptäcka nytt; kan vara en ny badplats, en charmig butik, en härlig restaurang eller liknande så delar jag gärna med mig. Utflyktstips och smultronställen är det bästa jag vet.

 

Först ut för mig att tipsa om är; Friden Gårdskrog & Pizzeria (hemsida). Tyvärr har jag bara mobilbilder därifrån eftersom min kamera kraschade totalt under förra årets Skåne-semester. Men jag hoppas ändå bilderna kan göra stället någotsånär till rättvisa för det var FANTASTISKT.

Strax söder om Kivik – mitt ute i ingemansland ligger Friden Gårdskrog & Pizzeria. En stor, bohemisk gård med knotiga äppelträd, knastrande grusgångar och baliparasoll runt varje hörn. Ute i den vackra trädgården avlöste borden och stolarna varandra, på det där välkomnande, lite slarviga sättet – som om hemma i någons trädgård. Inne i byggnaden sedan råder fortfarande hippie-eran med udda möbler, trasmattor i allsköns färger och handskrivna tavlor med menyer. Här serveras den godaste pizza du kan tänka dig och bakom disken står det charmerande paret som äger stället och bakar pizzor i en stor vedeldad ugn. Det mesta är ekologiskt och närproducerat och här äter du kanske en av Sveriges bästa pizzor. Vi kom hit i lunchrusningen (hade inte bokat bord, men det bör man nog) och åt makalöst goda pizzor i en miljö som var enastående vacker och vi kände oss som hemma på mindre än två minuter.

 

Så,

gillar du pizza och är sugen på ett genuint underbar matupplevelse är detta ett hett tips för sommarens utflykter.

 
 

Ps. Har skapat en nya kategori här i bloggen nu som heter ”Sverige – Smultronställen”. Där kommer jag samla alla mina bästa utflyktstips så att ni enkelt kan gå in och spana om ni är på resande fot och sugna på något härligt. Bra va?

 
 
signatur
 
 

7 kommentarer till “Utflyktstips – Friden Gårdskrog & Pizzeria.

  1. Älskar det stället och skulle råda alla till att välja en edelweiss med räkor, kräftstjärtar och avokadocreme!

  2. Åh måste dit i sommar. Bor i Skåne men har inte varit där, än 😉
    Undrar om du kan mig lite tips på var man kan hitta fina festklänningar (knälånga, helst midi) Är 181cm och tycker det är svårt att hitta rätt klänning 🙂

    1. Hej 🙂
      Det kommer från Object Clothes (dock inhandlar förra sommaren så vet inte om det finns kvar ännu..)

  3. Hej , läser i kapp lite o är därför liiiiiiite sen med kommentar. Men vilken tokbra idé att samla tipsen!! Vi har bestämt oss för att väldigt mycket oftare åka ut på lite utflykter , om så bara för att fika och du har ju hittat så många mysiga ställen. Blev tom sugen på att åka till Uddevalla som jag bara trodde var en fläck på kartan 🙂 ”fniss” Tack för en finfin blogg.

    1. Vad är det man säger.. ”bättre sent än aldrig” 😉
      Ja, Uddevalla har allt sina pärlor, det trodde jag inte från början när jag flyttade hit, men jag blir mer och mer positivt överraskad av staden 🙂

      Kom på mig själv nu också att jag ”glömt” av denna kategori lite – ska bli bättring på den fronten och jag ska komma med massa tips nu i sommar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg