Apple, orange & pumpkin seed granola.

 
 

granola

 
 

Bara måste slänga in ett frukosttips på denna nya Granola från AXA. Så himla god! Fick syn på den via några Instagram-konton i förra veckan och blev extra glad när jag hittade den i butik och såg att den varken innehöll nötter eller mandel (som nöt- och mandelallergiker får man tyvärr gå miste om många goda müsli och granola).

 

Den fanns i två smaker; Strawberry & Black Currant och så denna Apple, Orange & Pumpkin seed. Och denna gången var det den sistnämnda som fick följa med hem. Och alltså; oj vad god den är! Jag har som riktlinje att bara äta ”vardagsmat” som har ett näringsvärde där antal sockerarter/100g inte överskrider 10g. Denna granola med äpple innehåller 11g socker/100g och den med jordgubb innehåller 6,5g socker/100g. Det tycker jag är bra värden med tanke på att sockret enbart också kommer från frukt/bär. (En del müsli innehåller ju så mycket som nästan 50g socker/100g och i mina ögon är det helt galet – även om sockerarterna kommer naturligt från frukt).

 

Hur som helst; en fantastiskt god granola som jag gladeligen slevar i mig av till frukost och som ger en bra känsla i kropp och knopp.

 
 
signatur
 
 

3 kommentarer till “Apple, orange & pumpkin seed granola.

  1. Tummen upp för nöt och mandelfria produkter. Är själv allergisk mot nötter å det finns ju snart i allt eller det står spår av… Å då vågar man ju inte äta.
    Bra med tips på mat /produkter utan nötter/mandel. Så tack för det!!
    Mvh Susanna

    1. Ja, i och med den ”hälsotrend” som kommit där många upptäckt fördelarna och nyttigheterna med nötter/mandlar så har det ju blivit allt fler produkter (tyvärr) som innehåller det. Därför blir man extra glad när det kommer någon nyhet som är nöt- och mandelfri 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg