Doften av syren.

 
 
syren 005


 
 

Imorse kom jag upp i tid för morgonpromenad. Tycker alltid att det känns vemodigt att gå upp så himla tidigt när man kan ligga kvar i sängen en timme till. Men idag kom jag upp, snörade på mig skorna och tog mig ut i den ljumna luften. Och i det här läget? Ja, då är jag så himla glad för att jag tog mig ut. När luften är mjuk mot mina kinder och när det doftar skolavslutning av syren, hägg och blommande äppelträd. Dofterna den här årstiden, alltså. Det doftar skolavslutning, sommarlov, sena kvällar i daggvått gräs och barndom. Det är så mycket glädje och lycka i den doften att det ibland känns som om jag sprängas. Doften gör mig SÅ lycklig och jag njuter på ett maniskt sätt som kanske nästan kan klassas som sjukligt.

 

Men,

sjukligt eller ej gör doften mig lycklig och det är det enda som spelar roll. Och då är jag glad för att jag tog mig ut i den arla morgontimman så att jag kunde starta dagen med en lycklig känsla i maggropen.

 
 

Nu? Nu ska jag äta upp frukosten och sedan sticka iväg till kontoret. Och så säger jag GRATTIS till världens bästa Emil som fyller år idag. Hoppas du får en fin dag favoriten!

 
 
signatur
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg