Middagstips.

 
 
middag 027


 
 

Slänger in ett gott och nyttigt middagstips till er. Recept till 4 personer.
 
4 st laxbitar

0,5 dl matvete

0,5 dl qinoa

0,5 dl gröna linser

ca 3 dl strimlad rödkål

ca 2 dl hackad ruccola

1 pkt fetaost (150 g)

1,5 dl lättkesella

smaksättning: pressad vitlök/sambal olek/rivet citronskal/färska örter

2 msk äppelcidervinäger

Buljong (1 tärning eller motsvarande)

Salt & Peppar

 

Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Salta och peppra laxen och lägg den i en ugnsfast form. Under tiden häller du i matvete, qinoa och gröna linser i en kastrull tillsammans med 1 buljongtärning och 3 dl vatten. Låt koka på medelhög temperatur tills allt vattnet kokat bort. När ugnen är varm skjutsar du in laxen i 12-15 minuter. Under tiden strimlar du rödkål och ruccola samt gör fetaostcrémen (mosa osten med en gaffel, blanda med kesellan och valfri smaksättning).
 
När linserna/matvetet/qinoan är klar blandar du detta med rödkål, ruccola och äppelcidervinäger. Servera med lax och fetaostcrémen. 

 
 

signatur

 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg