På semester i Norge #4 – Trollstigen (del 1)

 
 
DSC_5045

DSC_5040

DSC_5056

DSC_5044

DSC_5058

DSC_5037

DSC_5060

DSC_5068

 
 

När vi hade utforskat Geiranger i 2,5 dagar var det dags för oss att packa ihop tältet och åka vidare. Näst ut på vår resa stod Trollstigen.

 

Och efter att ha kört serpentinvägarna upp från Geiranger och genom det vackra norska landskapet fick vi åka en kort tur med färja mellan Eidsdal och Valldal. Väl framme i Valldal sedan anlände vi till ett jordgubbsparadis (ni kan ju gissa någon som jublade, hehe). Där såldes jordgubbar ungefär var 50:e meter och överallt fanns skyltar med självplock. Vi köpte såklart jordgubbar på vägen och mumsade i oss innan vi anlände till vackra Rauma Kommun och Trollstigen. Dagen till ära bjöd på förföriskt vackert låga moln och naturupplevelser utan dess like.

Vi vandrade ut på Trollstigsplatået och häpnades över utsikten och bestämde oss för en rutt vi skulle vandra dagen därpå. Sedan körde vi ner mot Ålndalsnäs och kikade innan vi till sist slog upp tältet på Trollstigens Camping och lagade mat i triangelköket. Tonfisk, matvete och bönor stod på middagsmenyn. Och alltså, att äta ute i naturen efter en hel dag med frisk luft gör susen för aptiten!

 
 
signatur
 
 

Rekommenderade inlägg

One thought on “På semester i Norge #4 – Trollstigen (del 1)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *