På semester i Norge #6 – Ålesund.

 
 
ålesund 003

ålesund 004

ålesund 001

ålesund 006

ålesund 007

ålesund 005

ålesund 002

 
 

Efter vi hade gjort den långa vandringen (se mitt senaste inlägg under kategorin ”Norge”) så tog vi bilen ut mot kusten. Via kollegor på jobbet har jag hört mycket gott om byn Ålesund och vi beslutade för åka en liten omväg och spendera natten där. Vi anlände sent på kvällen och sov sedan i tält på camping medan regnet öste ner. Men lite varmt mat lagad på triangelkök och en snabb avsköjlning av kroppen från en av campingtoaletternas handfat var allt vi behövde för att känna oss som nya människor igen. Life-of-a-camper, alltså, haha.

 

Efter en natts sömn packade vi sedan ihop tältet och strosade omkring i Ålesund i 2 timmar innan det var dags att åka tillbaka till Geiranger. Och i Ålesund hann vi med att spatsera gata upp och gata ner och fylla på lite energi med bulle, kaffe och gröna juicer inne på ett mysigt café. Trots att vi hade regn under vistelsen i Ålesund måste jag ändå säga att det var otroligt vackert. Byn påminde om en blandning mellan Nyhavn med alla färgglada hus och Italien med de krackelerade fasaderna och små gatorna. En riktigt mysig stad väl värd att besöka om man är i närheten.

 
 
signatur
 
 

Rekommenderade inlägg

2 thoughts on “På semester i Norge #6 – Ålesund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *