Meze for dinner.

 
 
meze 001

meze 004

meze 003

meze 002

 
 

Igår kväll var jag sugen på plockmat och ville testa lite nya saker. Resultatet blev en meze med blandade smaker från medelhavet och mellanöstern. Så himla, himla gott. Tänkte lite kortfattat skriva ner vad vi åt och recept på detta åt er, sedan väntar en löprunda i skogen. Väldigt längesedan jag var ute och sprang, men eftersom det står ”backintervaller” på schemat hela nästa vecka under Militär Träningen tänkte jag förbereda mig något.

 

Rostade paprikor och majs: Dela snackpaprikor på längden och dela färdigkokta majskolvar i tre delar. Gnid sedan in i lite olivolja och havssalt och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grilla i ugnen (grill-läget, ca 230 grader) i ca 10 minuter tills de fått färg.

 

Färsbiffar med medehlavssmak: 500g nötfärs eller lammfärs. Blanda i 1/2 finhackad lök, lite hackad bladpersilja, 2 msk ajvar relish och kryddor (jag använde salt, svartpeppar, paprikapulver, cayennepeppar samt lite ingefära, kanel och kryddnejlika). Forma till järpar och stek i stekpanna tills de fått färg.

 

Filodegsknyten med feta och spenat: Låt ca 3 dl fryst, hackad spenat tina. Pressa sedan ur vattnet och blanda sedan med 1pkt fetaost (150g), lite svartpeppar och 1/2 finhackad gul lök. Bind ihop med 1 ägg. Skär sedan ut kvadrater med filodeg och lägg en klick fyllning i mitten och vik ihop till ett paket. Pensla med lite olja och grädda i mitten av ugnen, 225grader i ca 10-15 minuter.

 

Tillbehör: Hummus, hackad bladpersilja och ajvar relish.

 
 
signatur
 
 

1 kommentar till “Meze for dinner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg