Vilken fantastisk söndag det har varit hittills. Dagen har bjudit på sommarvärme och jag har dessutom omgett mig med bästa sällskapet och besökt ett nytt smultronställe på västkusten.
Vi startade dagen tidigt med frukost i form av färska bär och turkisk yoghurt. Sedan tog vi oss till gymmet där jag och Linn mötte upp Emilie och Bobo för ett utomhuspass. Så himla effektivt, tufft och härligt (berättar mer om det i ett separat inlägg). Efter träningen åkte vi allihop (+ Mikael) ut till Lysekil. Vi hade bokat bord på ett relativt nytt ställe (PUBLIK) och skulle testa deras brunch. Hungriga som vargar efter morgonens träning såg vi fram emot nybakat bröd, kallskuret, frukt och mycket mer.
Och ja – vi blev inte besvikna.
Upplägget på PUBLIK’s brunch är att du först plockar bröd, kallskuret, sallader och annat gott från deras buffébord. Sedan får man in tre stycken större rätter vid bordet att dela på. Just idag var det bagels med knaperstekt sidfläsk, omelett med varmrökt lax och zucchini samt rostbiff med curryremoulad och smörslungad potatis. Alltså, dog så gott det var. När vi sedan var så mätta att vi kunde rullat fram gick vi några steg på bryggorna i solen innan det var dags för kaffe och vi blev serverade ett gäng olika desserter i miniformat. En perfekt avslutning på en fantastisk brunch. Rekommenderas varmt om ni är i närheten av Lysekil.
Efter brunchen åkte vi sedan ut till klipporna. Doppade fötterna i havet och njöt solsken på ljumna klippor och känslan av sommarvärme i slutet av augusti. Väldigt fint.
Toppenfint ställe det där. Håll utkik på deras fb-/hemsida under hösten. Förra året öppnade de upp i november med en 8-rätters avsmakningsmeny som var f a n t a s t i s k t god. Vi hoppas att de återupprepar succén i år igen.
Åh så himla gott och trevligt det lät! Tack för tipset – ska absolut hålla utkik 🙂