På semester i Norge #7 – Grandevatnet.

 
 
DSC_5161

DSC_5169

DSC_5167

DSC_5165

DSC_5171

DSC_5176

DSC_5162

DSC_5160

 
 

*Bättre sent än aldrig*

Tänkte jag skulle posta det sista inlägget från vår Norge-semester. Den näst sista dagen på vår resa lämnade vi Ålesund tidigt på förmiddagen och åkte tillbaka till vårt älskade Geiranger. Alltså, den platsen. Magisk! Vi var sugna på en längre vandring även denna dag och hittade en tur som startade vid Ørnesvingen och fortsatte upp mot Grandevatnet. 6 km vandring med en enklare stigning och vi packade ryggsäckarna med vatten och någon proteinbar och gav oss iväg. Denna turen gick över gröna stigar och längs med rinnande vatten och massvis av betande får. Vi hade sällskap av en flock på 7 stycken ulliga får som gick bredvid oss i stort sett hela vägen upp. Efter den branta stigningen tidigare under vår resa kändes denna tur betydligt mer lättsam och jag skulle säga att den passar alla; nybörjare eller mer erfarna. Väl framme vid Grandevatnet kastade vi snöboll och hann beundra utsikten några minuter innan dimman rullade in tätt följt av duggregn.

 

Vägen tillbaka kände vi oss sedan pigga i benen och joggade sista kilometerna innan vi packade in oss i bilen och körde nedför serpentinvägarna för att, en sista gång, slå upp tältet och njuta av Norges magiska natur.

 

Ja,

veckan uppe bland de norska fjordarna och bergen. Bland den bästa på länge och jag måste säga att jag älskade det. Att vandra, upptäcka nya platser, hänföras av naturen och leva ett enkelt leverne i tält och mat från triangelkök var den bästa avkopplingen jag kunde tänka mig under semestern.

 
 
signatur
 
 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *