Utflyktstips – Lassagården

 
 

lassagården 001

lassagården 014

lassagården 012

lassagården 008

lassagården 006

lassagården 002

lassagården 010

lassagården 015

lassagården 007

lassagården 005

lassagården 013

lassagården 004

lassagården 009

lassagården 016

lassagården 003

lassagården 011

 
 

I fredags, när termometern visade att det var 32 grader utomhus körde jag bil från västkusten till Skövde. Hade tagit halva dagen ledigt från kontoret för att fira världens bästa farfar som fyllde 80 år och samtidigt skulle jag passa på att lämna in bilen på service.

Lämnade in bilen strax efter lunchtid och ville sedan spendera de närmsta timmarna i skuggan, med en bra bok, artikelskrivande på datorn och något gott att mumsa på. Syrran har flera gånger tipsat om Lassagården strax utanför Skövde och då jag aldrig varit där bestämde jag mig för ett besök.

Och alltså, det kan ju vara världens charmigaste ställe! Från början startade det som en verksamhet för keramik och har på senare år utökat till café, konsthall och minigolf. På Lassagården är inte den ena möbeln lik den andra och i den lummiga trädgården hittar man massvis av fina, handgjorda föremål i keramik. För den bohemiske, konstintresserade och hippie-inspirerade människan är detta rena paradiset. Och jag? Jag älskade det. Här satt jag i flera timmar, beställde in supergott kaffe och kanske den största biten bärpaj med vaniljsås jag någonsin skådat. Älskar när de inte snålar med sötsakerna! Och i skuggan, i 32 grader, satt jag och njöt sommarvärme, en bra bok och effektivitet med datorn. Tjuvlyssnade också lite på pensionärsgruppen bredvid mig som verkade ha någon slags återträff sedan skolan och det var en riktig fröjd att höra de återuppleva gamla minnen från ungdomen.

 

Efter intaget av socker och koffein strosade jag runt lite i lokalerna inomhus. Här kan du köpa allt från keramik, skulpturer och väggkonst och att bara gå runt i dessa miljöer var riktigt inspirerande. Älskade vinkarafferna i keramik och de härliga porträtten målade av en duktig tjej vid namn Moa Andersson. När det sedan blev lite för varmt packade jag ihop mina saker, åkte och hämtade upp min bil som var klar på service och transporterade mig till närmsta sjö för ett snabbdopp innan det vankades 80-års kalas. En väldigt bra fredag och en upptäckt av ett nytt smultronställe.

 
 
signatur
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg