Julmarknad och julbak.

 
julbak-010

julbak-007

julbak-006

julbak-009

julbak-008

julbak-011

 

Idag var det dags för det årliga julbaket och under eftermiddagen mötte jag upp Emilie, Bobo och Markus. Och vi strosade först en runda på stan och besökte den lokala julmarknaden. Tycker det är så himla mysigt med julmarknader men tycker det är synd att utbudet tycks krympa för varje år. Men jag passade i alla fall på att införskaffa ett par nya ullstrumpor, perfekta att ha i vandringskängorna om temperaturen kryper under nollan! När vi sedan vandrat färdigt på stan gick vi hem till Bobo för det årliga julbaket. Vi träffas varje år för pepparkaksbak och lutfiskätande. Ibland gör vi egen glögg också och kanske bakar något annat. Huvudsaken är ändå att vi ses och lagar något gott tillsammans. Och idag stod pepparkaksbak på schemat och vi kavlade pepparkaksdeg och stansade ut gubbar, snöflingor, hjärtan och granar medan vi åt deg och skrattade åt gamla minnen. Mina vänner alltså; finaste som finns!

 

När vi sedan satt in sista plåten med pepparkakor började vi med middagen; lutfisk. Och med vit sås, kokt potatis, ärtor, knaperstekt bacon och senap köpt på en handelsträdgård var det den bästa middagen på länge. Så himla gott! Sedan avrundade vi kalaset genom att kolla på några avsnitt av julkalendern Sunes Jul (klassiker!) och fika. Bobo hade bakat kladdkaka med pepparkakskryddor som vi avnjöt tillsammans med lingongrädde. Det var, ja, cirka hur gott som helst!

 

Så efter en dag med julmarknad, lutfisk, fina vänner och julbak är jag nu hemma i lägenheten igen och ska förbereda lite inför veckan innan jag landar i soffan. Men helgdagarna i december alltså – tusan så fina de är!

 
signatur
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg