Att ha BookBeat med på resan.

 Vägbilder från Pinterest.

 

Och så bär det iväg – mot 4 dagars semester i Idre. Som bekant åker jag och Fredrik dit upp för att fira Johan och Ann-Helen som båda fyller 30 och valde att slå på stort med firande uppe i fjällen. Där har de hyrt ett gigantiskt hus och jag ser fram emot tillsammanstid med härliga människor, längdskidåkning, snöskoter, trevliga middagar och att gå promenader bland träd med rimfrost.

Men innan vi kommer fram till Idre har vi sisådär 6-7 timmars bilresa framför oss. Visst kan det kännas långdraget att sitta så många timmar i bil men jag tycker faktiskt att det är en härlig del av resan. Att sitta med förväntan och semesterpirr i kroppen och stanna längs vägen och äta medhavd mat, dricka kaffe och köpa bullar. Cirka hur mysigt som helst.

När vi bilade till Norge i somras spenderade vi många timmar i bil och då lyssnade vi en hel del på olika podcast. Ett trevligt inslag i bilåkandet men det jobbiga med podcast (när man reser långväga) är att de oftast bara är 45-60 minuter långa. Sitter man 7 timmar i bil behöver man något längre att lyssna på. Så inför resan upp till Idre nu har jag laddat ner några ljudböcker från BookBeat.

 

 

Jag tycker verkligen om att läsa och lyssna på bra böcker och fördelen med att lyssna tillsammans med någon är att ”delad glädje är dubbel glädje”. Jag minns när jag och Fredrik lyssnade på boken SÄLJ av Fredrik Eklund och i flera veckor efteråt var inspirerade och diskuterade säljtekniker, personlighetsdrag och affärsidéer. Att lyssna tillsammans på en bra bok är fantastiskt på många sätt, inte minst för att öppna upp till nya samtalsämnen.

Så nu inför resan till Idre har jag en hel del gobitar nerladdade, bland annat den senaste från Alex Schulman samt Lars Kepler. Jag längtar efter att få börja lyssna på båda två, men om jag ska ge ett första lyssningstips så måste det bli boken ”Omgiven av Idioter” av Thomas Eriksson. Fantastisk bok om olika personlighetstyper och deras karaktäristiska drag. Sjuk igenkänningsfaktor och bra redskap att ha både i arbetslivet och privat där man ibland behöver förstå varför en annan människa resonerar/agerar som han/hon gör. Hett boktips alltså, med andra ord!

 

Och i samarbete med BookBeat ger jag dig alltså möjligheten till 1 månads kostnadsfritt prova-på-lyssnande. Perfekt inför den där vintersemestern! Oavsett om den ska spenderas med 8 timmar i bil eller på en sandstrand i Thailand. Hur du gör? Du registrerar dig enkelt via DEN HÄR länken.

 

Glad lyssning (och läsning)!

 

 

– BookBeat är Bonniers nya digitala satsning och prenumerationstjänst för ljud- samt e-böcker i mobiltelefonen och surfplattan. Här får användaren obegränsad tillgång till tusentals böcker att lyssna och läsa precis när det passar. –

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg