Italienskt till middag.

 

 

Efter en intensiv mötes-dag på kontoret med högt i tak och sprudlande kreativitet åkte jag till gymmet för ett snabbt pass. Sedan lagade jag italienskt till middag, så himla gott. Gjorde en 2017-års variant på Lady&Lufsen-klassikern och tänkte jag skulle dela med mig av receptet till er.

 

Till ca 6-8 port (perfekt i matlådan)

500g kycklingfärs

1kg nötfärs

2 ägg

2 msk ströbröd

2 st gula lökar

4 st vitlöksklyftor

1 msk olivolja

3 förp. krossade tomater

3 msk tomatpuré

1 pkt ekologisk bönpasta

salt & peppar

parmesanost

 

Börja med tomatsåsen: Finhacka gul lök och vitlök och fräs i en stor kastrull tillsammans med lite olja. Häll sedan på krossade tomater, tomatpuré, salt & peppar. Låt småkoka medan du gör köttbullar och kokar pasta. För köttbullarna så blandar du de två olika färsen med ägg, ströbröd och salt & peppar. Rulla sedan till bollar och lägg på en plåt. Tillaga i ugn, 225 grader, i ca 12 minuter. Koka sedan pastan enligt anvisningar på förpackningen och servera köttbullarna med tomatsåsen och pastan och riven parmesanost.

Gott, nyttigt och relativt enkelt vardagen.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg