Efter en intensiv mötes-dag på kontoret med högt i tak och sprudlande kreativitet åkte jag till gymmet för ett snabbt pass. Sedan lagade jag italienskt till middag, så himla gott. Gjorde en 2017-års variant på Lady&Lufsen-klassikern och tänkte jag skulle dela med mig av receptet till er.
Till ca 6-8 port (perfekt i matlådan)
500g kycklingfärs
1kg nötfärs
2 ägg
2 msk ströbröd
2 st gula lökar
4 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
3 förp. krossade tomater
3 msk tomatpuré
1 pkt ekologisk bönpasta
salt & peppar
parmesanost
Börja med tomatsåsen: Finhacka gul lök och vitlök och fräs i en stor kastrull tillsammans med lite olja. Häll sedan på krossade tomater, tomatpuré, salt & peppar. Låt småkoka medan du gör köttbullar och kokar pasta. För köttbullarna så blandar du de två olika färsen med ägg, ströbröd och salt & peppar. Rulla sedan till bollar och lägg på en plåt. Tillaga i ugn, 225 grader, i ca 12 minuter. Koka sedan pastan enligt anvisningar på förpackningen och servera köttbullarna med tomatsåsen och pastan och riven parmesanost.
Gott, nyttigt och relativt enkelt vardagen.