Mellisdags – tips på snabba mellanmål

 

 

Fick en fråga för några dagar sedan här på bloggen kring mellanmål. Vad jag äter och om jag kunde ge tips på bra och snabba mellanmål. Personligen så äter jag alltid minst 2 mellanmål per dag och att hitta variation i mellanmålen är A och O för att inte tröttna. Utöver att mellanmålen ska vara goda och näringsriktiga så bör de också vara snabbfixade för att man ska hinna md att göra dem/äta dem. Är jag ledig en dag eller jobbar hemifrån kan jag ordna riktigt lyxiga mellanmål, men för dagar på kontoret så bör det vara snabba varianter. Både som är lätta att göra och snabba att slänga i sig.

På bilden ovan ser ni en del av vad jag brukar ha med mig till mellanmål. Jag försöker variera mig så att jag har olika med mig till jobbet varje dag. Vissa veckor lyckas jag bättre på än andra, helt klart. Men för att göra en liten summering på bra mellanmål så tänker jag lista några av de mest förekommande hos mig.

 

Frukt – går inte att sticka under stolen med att det både är bra, snabbt och väldigt lättfixat. Har jag tiden gör jag gärna i ordning en stor skål fruktsallad som jag sedan lägger i mindre burkar och tar med till jobbet. Frukt i bitar tycks alltid godare än en hel frukt, konstigt men sant.

Kvarg – då och då köper jag färdig och smaksatta kvarg i ”portionsförpackning”. Funkar, helt klart men är inte riktigt kompis med allt sötningsmedel…

Bananpannkakor – Blanda 2 ägg med 1 mosad banan och 2 msk vetemjöl och stek till små bananpannkakor. Perfekt att även göra dubbel sats och ha med en hel burk med små pannkakor till jobbet och ta 2-3 stycken som mellanmål.

Keso – naturell keso med bär/skivad frukt/russin. Gott och enkelt. Prova gärna kombinationen keso, skivad apelsin och kanel. Mums!

Makrillfilé på burk – Luktar apa och känns ibland som att man äter kattmat direkt ur förpackningen, haha. Men faktiskt väldigt gott, nyttigt och en otrolig bra källa till Omega3. Oftast äter jag direkt ut burk, andra dagar lägger jag på en skiva grovt bröd.

Ägg – kokta ägg är fantastiskt smidigt att ha med. Klarar sig också utmärkt att ligga i väskan och behöver ingen kyl.

Torkad frukt och frön – smidigt om man vill ha snabb energi

Smoothie – Har jag tid på morgonen gör jag gärna en smoothie och har med på flaska/i take-away-mugg. Går att ha i nästan vad som helst och är lätt att få i sig på språng/stående fot.

Naturell yoghurt – tar ofta med mig en liten burk naturell yoghurt osm jag toppar med bär / frukt / havregryn / frön / riven kokos.

Smörgås – en grov smörgås med något gott pålägg funkar alltid. Har också nu fått dille på FinnCrisp som jag gärna toppar med ägg, skinka eller leverpastej. Mums! Då vi har en egen kyl och inte är så många på kontoret fungerar det bra att jag har med mig ett litet smörpaket och ett paket med pålägg och lägger i kylskåpet så spar jag tid på morgonen.

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *