Lasagna.

 

 

Hej och god kväll! Förlåt för lite glesa uppdateringar på bloggen denna vecka – mycket både på jobb och fritid som ska ordnas innan semestern så jag försöker vara så effektiv som möjligt på de punkterna och hinner tyvärr inte sitta så mycket framför datorn när jag är hemma.

Hur som helst. Tänkte jag skulle titta in och dela med mig av receptet på kvällens middag; lasagne. Jag älskar lasagne men min mage och kropp vill helst inte ha vit pasta, rött kött och ostsås i de dagliga matlådorna. Därför brukar jag variera min lasagne och göra en liten hälsosammare touch på det. Har bland annat en vegetarisk lasagne som är att dö för. SÅ GOD. Lovar att dela med mig av receptet på den. Men ikväll var det inte vegetariskt som stod på menyn utan en variant på kycklingfärs och keso. Nästan lika god som originalet och dessutom tusen gånger bättre för just min kropp. Vill ni testa dena? Ja, då gör ni såhär:

 

Lasagne med kycklingfärs och keso (ca 6-7 port).

800g kycklingfärs
2 st gula lökar, hackade,
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 st morötter, grovt rivna
2 förp. krossade tomater
4 msk tomatpuré
500g keso
Lasagneplattor, fullkorn
Salt, peppar, cayennepeppar/chilipulver

 

Börja med att fräsa gul lök och vitlök i lite olja. Tillsätt sedan kycklingfärsen och stek till färsen är genomstekt. Tillsätt sedan tomatpuré, krossade tomater, rivna morötter och krydda efter behag. Varva sedan lasagneplattor med keso och köttfärsröran. Avsluta med ett lager färs. Tillaga sedan i mitten av ugnen, 220 grader i ca 45 minuter. Klart!

 

Rekommenderade inlägg

2 thoughts on “Lasagna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *