Kycklingfilé med potatisstomp och grillad spetskål.

 

 

Alltid när jag varit ute och rest så blir jag sugen på att testa nya maträtter och bryta de traditionella rätterna jag ofta lagar måndag-fredag. Idag gjorde jag till exempel en variant på potatisstomp som blev löjligt gott. Enkelt var det också. Gott och enkelt, en bra kombination en vanlig torsdagskväll.

 

Kycklingfilé med potatisstomp och grillad spetskål (4 port)
1 spetskålshuvud + 1 msk olivolja + salt
4 st kycklingfiléer + chiliflakes + salt
8-12 st potatisar (beroende på storlek)
2 tsk dijonsenap
1,5 dl gräddfil
4 nävar bladspenat
2 msk finhackad gräslök (jag använde fryst)
 

Börja med spetskålen. Dela huvudet i kvartar och pensla på lite olja och flingsalt. Tillaga överst i ugnen, på grillvärme 230 grader, i ca 10 minuter*. Lägg sedan kycklingfiléerna i en ugnsform, krydda och tillaga i mitten av ugnen, 225 grader i ca 15-20 minuter. Under tiden skalar du och kokar potatisen. När potatisen är färdig mosar du lätt potatisen med en träslev innan du vänder ner bladspenat, gräddfil och senap. Rör runt. Servera sedan potatisstompet ljummet med kyckling och den grillade kålen. Smaskens!

 

*detta är nog mitt hetaste laga-somrig-mat-i-lägenheten-tips just nu! Dela grönsaker, pensla på olja och flingsalt och “grilla” överst i ugnen på hög temperatur några minuter. Smakar exakt (eller ja, nästan i alla fall) lika gott som grillat utomhus!

 

 

Rekommenderade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *