Gröna fingrar.

 

 
 

Igår, medan regnet öste ner fick jag feeling för att göra balkongen lika grönskande som naturen utanför lägenheten. Så efter kontorstid åkte jag till den lokala blomsterhandlaren och gick loss. Alltså, jag älskar växthus och handelsträdgårdar! Att gå omkring bland ljuvligt doftande lavendel, fikonträd och rosor. Att se små sticklingar växa sig stora och att låta ögonen vila på havet av vackra snittblommor är för mig magiskt. Jag vet att jag förmodligen romantiserar yrket men oj vad jag skulle vilja äga en egen handelsträdgård, någon dag.

Men nu var jag ju inte där för att tänka framtida sysselsättning utan jag var där för att fylla balkongen med blomster. Så jag handlade massvis av lavendel (älskar doften!) och så blev jag förälskad i en Aloe Vera-planta och kompletterade handlingen med jord, lecakulor, krukor och såklart en bukett pioner (världens vackraste!).

 

Så ja,

nu har balkongen också fått ett lyft och jag har färska blommor såväl utomhus som inomhus och för mig är det bästa knepet för att pigga upp vardagen.

 

Och på tal om att pigga upp vardagen? Idag har vi fredag och jag har fredagspirr i magen och ser fram emot att fylla fredag-lördag-söndag med sådant jag älskar. Och så ska jag vara effektiv på kontoret och känna lyckan över att mitt jobb inte känns som jobb utan en hobby.

 

 

Rekommenderade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *