PÅ SEMESTER I NORGE #8 – RAMPESTREKEN.

 

 

Efter nästan 9 timmar i bil kom vi fram till vackra Romsdal och Åndalsnes där vi, innan regnet, skyndande oss att slå upp tälten. Klockan visade på tidig eftermiddag och vi tänkte att vi skulle passa på att ta en enklare tur, denna ankomstdag. Valet föll på en vandringsled och utsiktspunkt som heter RAMPESTREKEN. En, för dagen, relativt brant och lerig stigning på 500 meter över havet och där starten ligger precis i staden Åndalsnes. Lättillgänligt och en lagom första-tur.

Vi började stigningen och i duggregn passade vi noga vart vi placerade fötterna på den leriga stigen fylld av hala trädrötter. Och efter dryga timmen kom vi fram till den anlagda rampen som sträcker ut sig över staden och ger en otrolig vacker utsikt över Åndalsnes och Romsdalen. Här testade vi nerverna för höjdrädslan, tog några obligatoriska selfies och beundrade utsikten innan vi påbörjade vandringen ned. En härlig tur på cirka 2-3 timmar och som verkligen rekommenderas! Är det dessutom vackert väder slipper ni gyttjebadet som stigen stundtals förvandlats till denna dag.

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *