Smultronställe – Hälleviksstrand & Mia’s Sjöbod.

 

 

Idag har jag varit på utflykt – närmare bestämt till Mia’s Sjöbod. Denna lilla pärla ligger ute på Orust, i Hälleviksstrand, och där ute är det verkligen SÅ vackert. Vitmålade hus som trängs bland smala gränder, tusentals väldoftande rosor, sjöbodar längs vattnet, kullerstensgator och ståtliga stockrosor. Har ni inte varit där – så åk dit i sommar, strosa runt bland husen, bada från laxrosa klippor och besök Mia’s Sjöbod för gott att äta och dricka.

Jag slog mig ner på den folktäta bryggan och satt där i nästan tre timmar och åt citronkladdkaka, drack flera koppar kaffe, pratade med människor och läste bok. Det jag älskar med sjöboden är att den är så liten – så folk sitter där det finns plats. Nyförälskade par blandas med barnfamiljer, pensionärer och lokalborna som är där för ett glas rosé i eftermiddagssolen. Man slår sig ned där det finns en ledig stol, helt enkelt. Det finns något väldigt fint över det.

 

 

Efter min utflykt har jag tagit en långpromenad i den ljumna kvällen och redigerat Norge-bilder med mitt hjärta. Och nu? Nu sitter vi och söker efter nästa semesterort. Är sugen på att åka någon mer stans i landet innan semestern är över för denna gång.

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *