Kajakpaddling med mina favoriter.

 

 

För ett par dagar sedan hyrde jag och några av mina bästa vänner kajak. Det var min sista semesterdag och att spendera dagen tillsammans med favoriter och någon sportslig utomhusaktivitet var det bästa sättet jag kunde tänka mig att spendera söndagen på.

 

Så,

vi hade bokat kajaker i förväg från UPPLEVELSEBOLAGET och på morgonen fick vi en snabb genomgång innan det var dags att dra ner kajerna till vattnet och börja paddla. Då vi var 5 personer hade vi hyrt två dubbelkajaker och en singelkajak. Jag och Fredrik tog snabbt sikte på en av dubbelkajakerna, hade positiva minnen från den HÄR gången i en sådan kajak och ville gärna testa igen. Och dagen till ära var havet nästan spegelblankt och vinden var stilla och luften alldeles ljummen. Vi började sakta men säkert paddla utåt till havs. Jag och Fredrik fick in tekniken redan från start och höll på att vika oss av skratt då det verkade aningen mer komplicerat för andra, haha. Men efter en stund fick vi alla in tekniken och vi paddlade på i någon timme bland kustlinjen. Det är en av fördelarna med kajak, tycker jag, att man får upptäcka platser som man annars aldrig ser från land. Och vi såg nya badvikar, vackra hus och släta klippor där vi befann oss alldeles nära vattenytan. Och när vi sedan blev kaffesugna paddlade vi i land och njöt av en termos kaffe och äppelmuffins som Bobo bakat.

Sedan fortsatte vi vår tur och paddlade ut mer på öppet hav och alltså, jag älskar att paddla kajak! Känslan av fysisk ansträngning och att nästan ljudlöst glida fram snabbt över vatten är euforisk. Ja, så pass att jag och Fredrik började prata med att skaffa egna kajaker. För det är fantastiskt kul! Dock inser jag att förvara en kajak inte är det lättaste när man bor i lägenhet, så vårt intresse får stilla sig något tills vi hittar en lösning på det.

 

När vi sedan paddlat några timmar var det dags att vända inåt land igen och vi paddlade hela vägen tillbaka, med ett snabbt stopp för medhavd lunch, innan vi returnerade kajakerna och konstaterade att en heldag till havs tillsammans borde vi absolut göra om.

 

Har du inte testat paddla kajak? Gör det – du kommer inte bli besviken!

 

 

Rekommenderade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *