Utflyktstips – Kivarps Gårdsmejeri.

 

 

Förra lördagen när jag och Fredrik spenderade några timmar i mina hemtrakter tog pappa med oss på utflykt. Och vi åkte till KIVARPS GÅRDSMEJERI. Strax utanför Habo (beläget mellan Mullsjö och Jönköping) ligger denna gård  som är långväga kända för sin getost och goda ostkaka. Platsen är cirka hur mysig som helst och inne i det lilla gårdscafét ryms såväl hembakta skorpor, honung, handtillverkat porslin och såklart en disk fylld med hembakat och goda smörgåsar. I tillägg till detta finns också två stora växthus, inredda att sitta i och äta och utanför ligger hagar där tiotals getter går och betar och där barn (och vuxna) är välkomna att gå in och hälsa på djuren. Så himla trevligt!

 

Efter att ha hälsat på djuren slog vi oss ned i kafét och beställde in diverse gott. Jordgubbstårta, räksmörgås, blåbärspaj och getost-toast. Så himla gott alltihop och bara den där lilla extra gesten att personalen med jämna mellanrum kommer ut och fyller på kaffe i kopparna är så himla mysigt.

När vi sedan ätit upp, suttit länge och pratat och skrattat köpte jag med mig lite getost hem innan vi rullade därifrån. Men ja, Kivarps Gårdsmejeri – definitivt ett hett utflyktstips!

 

 

Rekommenderade inlägg

One thought on “Utflyktstips – Kivarps Gårdsmejeri.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *