Marché aux Fleurs Cours Saleya

 

 

Igår morse så besökte vi den stora marknaden här i Nice; Marché aux Fleurs Cours Saleya. En blomstermarknad som även huserar frukt, grönt, tvålar, kryddor, olivolja, kött, fisk och vissa dagar även antikviteter. En underbar marknad som är sådär ”lagom stor”. Ni vet, en sådan som har allt men som man ändå kan gå över på en timme eller två.

Och igår? Igår laddade vi upp inför en dag på stranden och köpte med oss färsk frukt, solmogna tomater, baugetter och minipajer med ost och slice:ar av den lokala pizzan Pissaladiere. Älskar att besöka marknader och plocka på sig av sådant som är lokalt och så himla smakrikt! Marknaden har öppet alla dagar i veckan (utom måndagar, tror jag) och är ett hett tips för alla som vill handla lokalt eller bara strosa omkring.

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *