Monaco.

 

 

Under en av våra dagar på franska rivieran bestämde vi oss för att ta en dagstur till Nice. Att åka kollektivt med buss kostade bara 1,5€ per person (oavsett resa) så det var väldigt smidigt och prisvärt att transportera sig runt på rivieran. Och inte minst var det vackert! Vägen slingrade sig mellan berg och turkosblått hav och vi passerade små charmiga byar längs vägen som gjorde resan ännu bättre. Bussresan tog ca 45 minuter och vi anlände till ett soldisigt och mycket varmt Monaco strax efter kl 10 på förmiddagen. Värmen alltså, helt otrolig! Vi började besöket med att spatsera in på turistbyrån och få en karta över mikrostaten – bästa sättet för att få en snabb överblick över ett nytt ställe! Sedan noterade vi vilka områden vi ville besöka och traskade sedan på. Monte Carlo är verkligen vackert med sina anlagda parker, ståtliga byggnader, tjusiga människor och exklusiva bilar.

Vi gjorde ett snabbt stopp vid Casinot innan vi slog oss ned på det anrika Café de Paris för en cappuccino och lite svalkande vatten i värmen. Att sitta där och spana på folk och bilar kunde vi nog gjort i en evighet. Fantastiskt roligt, ändå.

 

Efter en stunds spanande så strosade vi vidare på gatorna, besökte några butiker och kollade in den magnifika arkitekturen och de massiva båtarna. När vi sedan blev hungriga kände vi för picknick (bästa måltiden!) så vi besökte en matbutik och köpte sådant vi var sugna på; chèvre, tortilla, yoghurt, frukt och nybakt bröd. Sedan dukade vi upp med hamnen som kuliss och svalkade oss i skuggan av ett palmträd. Perfekt! Efter några timmar kände vi oss färdiga med Monaco så vi tog bussen tillbaka till Nice där vi spenderade kvällen med finmiddag på stan.

 

Men Monaco alltså, definitivt värt ett besök om man är i krokarna!

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.