Fiskgryta till kvällsmat.

 

 

Ikväll, efter veckans yoga-pass, så lagade jag fiskgryta till middag. Inspirerad av lördagslunchen som vi åt på Uddewalla Saluhall så lagade jag en magiskt god fiskgryta på både lax och torsk. En festlig rätt som faktiskt fungerar lika bra en onsdagskväll och innan jag packar ihop datorn för dagen tänkte jag dela med mig av receptet.

 

Fiskgryta. Till ca 6 portioner:
6 st potatisar
4 st morötter
1/2 purjolök
1 näve haricot verts
1,5 dl grädde
600g tors
400g lax
2 msk tomatpuré
1 msk citronsaft
1 st tärning grönsaksbuljong
Dill, salt & peppar

Börja med att dela purjolöken i bitar, fräs denna mjuk i lite olja i en stor gryta. Lägg sedan i potatis och morötter skurna i bitar. Täck över med vatten och lägg i en buljongtärning. Låt koka ca 10 minuter tills potatisen blivit mjuk. Tillsätt då grädde, tomatpuré, citronsaft, haricot verts och kryddor. Låt koka ytterligare 5 minuter innan du tillsätter fisken, skuren i cm-stora bitar. Låt koka i ca 5 minuter tills fisken blivit klar. Servera!

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *