Höstlunch på Café Flora.

 

 

Igår åt jag en fantastisk höstlunch på CAFÉ FLORA i Ljungskile. Tidigare i veckan såg jag att de serverade pumpasoppa på lunchmenyn och blev genast sugen på att smaka den. Jag lagade själv pumpasoppa tidigare i veckan och blev helt hooked och var nyfiken på andra smaksättningar och så vidare. Och så är ju soppa kanske världens godaste höstmåltid.

Sagt och gjort. Jag besökte kafét igår vid lunchtid och beslutade mig för att köra all-in på höstlunchen. Både mat och fika. Alltså, det kan låta banalt men varje gång jag får möjligheten att gå in på ett café och beställa mat OCH fika bubblar det i mig av lycka. Antar att minnet från studenttiden sitter kvar där man antingen fick ta mat ELLER fika. Och så vatten på det. Eller så tog man bryggkaffe (där gratis påtår ingick) och hivade upp en frukt ur väskan. Det var vad plånboken tillät på den tiden och därför blir jag barnsligt glad när jag idag kan unna mig både mat och fika.

 

Hur som helst, åter till maten. Pumpasoppan här hade tillagats med kokosmjölk, ingefära och rosmarin samt toppats med en getostcréme och rostade pumpafrön. Vansinnigt gott! Pumpa och getost alltså, fy fasen vilken bra kombo. Och till detta åt jag nybakat surdegsbröd och mumsade sedan gladeligen i mig kanske världens saftigaste mjuka pepparkaka med créme-cheese-frosting. Mathilmen!

Jag satt länge och njöt av såväl soppa och kaka medan jag läste bok och spanade på folk i nästan två timmar. Den bästa sortens egentid man kan få. Och på tal om mat alltså – jag älskar mat. Älskar att tänka på mat, laga nya recept, fotografera mat, äta mat och prata om mat. Hoppas att jag någon dag får tillfälle att även kalla ”mat” för mitt jobb, det hade varit lycka på riktigt ♥

 

 

Rekommenderade inlägg

4 kommentarer till “Höstlunch på Café Flora.

  1. Ser ofta mig själv i det du skriver, håller med om att det är fantastiskt att äta och fika på ett lugnt och fint ställe. Liksom det är härligt att planera mat, baka och laga mat hemma i en lugn miljö.

    Såg förresten att du varit i Jönköping, jag bor utmed vattnet där ni promenerade. Ni valde bra ställen att besöka under vistelsen!

    1. Åh, så roligt att höra från en likasinnad 🙂
      Och så kul med en Jönköpingsbo! vi hade det riktigt bra under vistelsen, kul att höra att vi lyckades med våra utvalda platser 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *