Palais Aziza & Spa – Marrakech

 

 

Slänger in ännu en bildbomb från Marrakech – jag tror jag har material från resan att fylla ungefär 54 inlägg med och personligen hade jag gärna gjort det – Marrakech var SÅ vackert och fantastiskt. Inte minst tack vare alla fina hotell vi bodde på. Vi bodde på 3 olika hotell under vår vistelse och de första dagarna spenderade vi på PALAIS AZIZA & SPA. Detta fantastiska lyxhotell var från början ett ”sommarhus” för en prins(!) och som för ungefär 10 år sedan byggdes om till hotell och idag finns det 28 unika rum/villor på denna resort och vi fick möjligheten att bo i två utav dessa fantastiska villor.

Det jag älskade med Palais Aziza var framförallt färgerna. Husfasaderna bestod av en bränd, terrakottaliknande färg som gav hela platsen ett varmt sken och i kontrast mot de turkosblåa poolerna och gröna palmerna var det en fröjd för ögat. Resorten är helt magisk såväl interiör- som exteriörmässigt och överallt finns genomtänkta detaljer, noga utvalda tyger och material som skapar en orientalisk, exklusiv känsla. Den anlagda trädgården var också mycket omsorgsfullt planerad och överallt växte apelsinträd, granatäpple, stora olivträd, väldoftande blommor och kryddträdgårdar. Kryddor som dessutom användes dagligen av kockarna i köket och som gjorde att maten var något utöver det vanliga.

Maten ja, maten på Palais Aziza var fantastiskt! Här använde kockarna lokala, säsongsbetonade råvaror och tillagade och presenterade maten med en kärlek som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag älskar människor som är passionerade över mat och råvaror och på detta hotell var det i världsklass. Vi åt genuin marockansk mat som smakade helt fantastiskt. Här lagades mycket vegetariska rätter som den ena var godare än den andra och vi blev även serverade libanesisk meze som var helt enastående. Älskar man god mat och fina råvaror så har man verkligen hamnat rätt på denna resort.

Utöver god mat och vackra miljöer så var även personalen himla härlig. Servicenivån var hög utan att vara påträngande. Personligen har jag svårt för personal som hela tiden står bredvid och är redo att passa upp. Jag vill inte ha någon hack-i-häl på mina resor utan mest bara information om vem man ska kontakta om något behövs. Och här hade de verkligen fattat grejen! Personalen var så himla trevlig och såg till att allt var på topp och att varje gäst kände sig som hemma, något som är väldigt uppskattat! Dessutom gjorde den lilla familjen med påfåglar som bodde på hotellet vistelsen extra hemtrevlig.

 

 

Ja, Palais Aziza. Skulle kunna skriva en halv novell om platsen, men tänker att bilder säger mer än tusen ord. Men alltså, har ni möjlighet att spendera en natt eller två på detta ställe, tveka inte!

 

 

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer till “Palais Aziza & Spa – Marrakech

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *