Inför det stora julbaket.

 

 

Alltså, hur härligt är det inte att vara inne i den första adventsveckan? Kalashärligt skulle jag vilja säga och det pirrar till i hela magen varje gång jag tänker på alla julförberedelser. Pyssla med egna julkort, ordna blomsterarrangemang, slå in fina paket, klä granen och inte minst: det stora julbaket. Jag älskar ju som bekant mat, matlagning, bakning och att äta gott och inför varje jul har jag några klassiker på fikabordet som alltid måste finnas. Men så älskar jag också att testa nytt. Så i det här inlägget tänkte jag dela med mig av några trogna favoriter och tipsa om nya läckerheter. Kanske har du något favoritbakverk eller julgodis att dela med dig av? ♥

 

Lussebullar. En riktig klassiker och för mig som älskar vetebröd och saffran så är detta en kombination made in heaven! Personligen älskar jag släta lussebullar utan fyllning eller krusiduller och ett av mina favoritrecept finner ni HÄR.

Choklad- & Laktritskola. Ska ni baka baka en sorts julgodis i år så måste ni testa denna kola. Helt vansinnigt god och kombinationen av choklad, lakrits och havssalt är fenomenal. Se recept på denna snabbt försvinnande kola HÄR.

Mjuk pepparkaka. För någon vecka sedan bjöd pappa och hans fru på mjuk pepparkaka med lingon. De hade utgått från detta recept (LÄNK) och det kan ha varit den godaste kaka jag ätit, så himla saftig och liksom ”tung”. Mums!

Saffranskaka med apelsin och vallmo. Jag har ett favoritrecept bland sockerkakorna och det är en variant med ricotta, citron och vallmo. Jag tänkte att jag skulle göra en variant på denna där jag byter ut citron mot apelsin och bara adderar lite saffran. Det tror jag kan bli magiskt! Se det ursprungliga receptet HÄR.

Hemgjorda Bounty. Maria tipsar om kanske världens godaste, hemlagade bountys HÄR. Och jag menar, kombinationen av kokos och choklad kan ju aldrig gå fel. Är riktigt sugen på att testa dessa!

Släta, sockrade saffransbullar. Återigen ett klassiskt vetebröd smaksatt med saffran. Just släta bullar tillhör min favorit på fikabordet och dessa som är smaksatta med saffran, penslade med smör och doppade i socker låter ju försvinnande goda. Se hela receptet HÄR.

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *