Hasselbacksbakad butternut squash / pumpa.

 

 

Innan vi ska kila iväg på namngivningsceremoni och dagens första firande slänger jag in receptet på denna goda maträtt på pumpa som jag lagade tidigare i veckan. Pumpa alltså, kanske min nya förälskelse? Pumpan går att servera som den är, som i detta fallet med en fräsch sallad till, eller som tillbehör till något gott kött. Jag funderar faktiskt på att laga denna även till julafton, trevligt med mer vegetariska inslag på julbordet tycker jag!

 

Du behöver:
1 st pumpa av modellen butternut
4 vitlöksklyftor
Lite honung
Torkad (eller färsk) timjan
Salt

 

Börja med att skala pumpan (jag använde mig av en kniv, tyckte det var enklast). Dela sedan pumpan på hälften och kärna ur. Lägg sedan pumpan på en plåt med den skurna sidan nedåt och skär snitt i pumpan med ca 2-3mm mellanrum. Se till att snitten inte går rakt igenom utan stanna kanske 1 cm innan du nått botten. Ringla sedan över honung och strö över salt och timjan. Skala och krossa vitlöksklyftorna och lägg även dessa på plåten, ångan av vitlöken ger trevlig smak.

Tillaga i mitten av ugnen, ca 220 grader i ca 45-60 minuter. Pumpan ska vara genombakad innan du tar ut den (känn med sticka).

 

 

Rekommenderade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *