FOUR SEASONS RESORT – MARRAKECH.

 

 

Innan jag släpper 2017 helt så måste jag ju också berätta om det tredje hotellet vi bodde på under vår vistelse i Marrakech. Efter två nätter på PALAIS NAMASKAR flyttade vi in på FOUR SEASONS RESORT MARRAKECH. En helt otroligt vacker (och enorm!) resort som hade en service i världsklass. Personligen har jag alltid gillar budgethotell och tycker liksom lyx ofta känns ”överdrivet” och ”oäkta”. Men på senare tid har jag lärt mig uppskatta hög service och möjligheten att kunna skämma bort sig själv i fingerspetsarna – även om det bara är för 24 timmar.

Hur som helst; åter till Four Seasons.  Det är inte svårt att förstå det goda ryktet som hotellkedjan Four Seasons sitter inne med. Här är varenda inredningsdetalj omsorgsfullt utvald, här doftar det subtilt av exklusiva doftljus från Lalique och överallt finns personal som ser till att du får den bästa upplevelsen någonsin. Här känner man sig direkt som hemma och det råder en trygghet och ett lugn över hela resorten som alltid är välkommen när man reser till mellanöstern. Och servicen ja, herregud så fantastisk! På kvällarna ser exempelvis personalen till att rummet är förberett för sömn och avkoppling genom att bädda upp sängen, ställa fram mjuka tofflor vid sängkanten, dra för gardinerna och ställa fram flaskor med kallt vatten. Bara en sådan sak, liksom. Lyx! Och så huserar också hotellet en frukostbuffé i världsklass. Här ryms färskt bröd, ostar och charkuterier, oändligt med färgsprakande frukt, läckra bakverk och möjligheten att beställa såväl omelett som cêpes och pannkakor. Lägg därtill färskpressad apelsinjuice och vad som kan ha varit det godaste kaffet jag druckit. Ni kan tänka er att vi var i himmelriket och jag, som älskar frukostar kunde lätt sitta i 2-3 timmar och bara äta. Haha farligt gott.

 

Då hotellet också ligger relativt nära staden och medinan var det härifrån vi åkte när vi skulle besöka alla marknader, äta gott på restauranger och shoppa lite för mycket inredning. Med bara 5 minuters bilresa mellan hotellet och den myllrande staden var det ett perfekt läge om man vill kombinera avkoppling med kultur. Ja, Marrakech alltså. Kommer absolut åka tillbaka hit någon gång. De fantastiska hotellen, den kokande staden, färgerna och dofterna är något som fångade mitt hjärta.

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *