Att ha fått ett sug efter badkar.

 

 

Egentligen är jag mycket mer av en dusch-människa än en bada-badkar-typ. Jag har alltid älskar att duscha och gillar valmöjligheterna med det; att man antingen kan ta en snabb dusch på 1 minut eller en längre på 15-20 minuter beroende på tid, humör och möjlighet. Men det går inte att sticka under stolen att jag nu, under dessa dagar av ledighet, fått upp ett sug efter badkar. Ända sedan jag såg det fantastiska badrummet i Marrakech (se bild ovan) med de öppna ytorna och ljusa färgerna har jag varit sugen på just ett bad. Tänk att starta dagen med att ligga i badkaret, beta av något morgonmöte på telefon, dricka kaffe och samtidigt vakna till att mjukt vatten och löddrande tvål. Magiskt!

 

När jag även snubblade på dessa bilder (se nedan) på Pinterest fick jag ytterligare en längtan efter badkar. Tänk att nu i vintertider få en stund egentid i badkaret. Tända tusen ljus, testa den där nya tvålen man fick i julklapp och samtidigt lyssna på en bra podcast eller ljudbok. Hur mysigt?

 

 

Drömmen är ju ett gigantiskt badrum som rymmer både dusch och badkar. Just badrum tycker jag är så himla svårt att bestämma vilken stil som passar mig bäst. Antingen vill jag ha det i jordnära färger med marockanskt kakel och slitna trämöbler. Eller så drömmer jag om ett badrum i ljusa färger och djungelkänsla genom att ta in palmblad och grönt som skapar en mysig oas. Hade jag valt det senare alternativet hade jag gärna haft detta badkar från BUILDOR.SE (← länk). Kanske skulle jag till och med “bygga in det” på en upphöjd oas med kakelklädda trappsteg. Drömmen! Men fram tills husdrömmar och badrumsdrömmar slår in så får jag drömma, skapa affirmationer och längta efter att badkarsdrömmen ska slå in. Hur har ni det? Föredrar ni dusch eller badkar?

 

 

 

Rekommenderade inlägg

One thought on “Att ha fått ett sug efter badkar.

  1. Att bada är ljuvligt, vårt badkar fylls många gånger under veckan då både jag och dottern är badnymfer 😀
    Vi har turen att också ha ett spabad utomhus, där är fantastiskt under en stjärnklar himmel (det är spännande med satelliter som dyker upp då och då) och temperaturen mot minus!
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *