Pizza night with friends.

 

 

Igår alltså, vilken jäkla pangkväll vi hade!

Efter ett trevligt födelsedagskalas hemma hos pappa åkte vi tillbaka till Linn och Mikaels lägenhet och strax därefter kom Erik, Martina, Markus och Emelie intrillandes och det vankades pizza night. Vi började med en fördrink på rosmarin och grapefrukt som kan ha varit bland det godaste jag druckit (se recept längre ned) medan vi förberedde inför aftonen. En baksten värmdes sakta upp i ugnen och vi plockade fram alla ingredienser vi behövde. Erik hade förberett en deg på surdeg och en tomatsås som i flera dagar fått koka och gotta till sig. Och herregud, den måste jag be om receptet på. För om det är något som verkligen avgör en bra och en fantastisk pizza så är det just tomatsåsen.

 

 

Och medan vi drack rödpang och spelade italiensk middagsmusik på Spotify började vi knåda ut deg och preppa pizzorna. Och vi toppade dem med tomatsås, buffelmozarella, sardeller (dör så gott!), basilika, bresaola, tryffelsalami, rucola och tryffelolja. Alltså, behöver jag ens gå in på detalj HUR gott det var? Himmelriket! Och medan vi åt små slice:ar av pizza och sörplade rödvin berättade vi historier och kryddade anekdoter och vek oss av skratt mellan tuggorna. En fantastisk kväll som långt senare även avrundades med choklad, dulce de leche och ett löfte om fler kvällar med fokus på mat, dryck och skrattanfall.

 

Grapefruktbellini med rosmarin (till 4 st drinkar):
12 cl ljus rom (kan uteslutas för alkoholfri drink)
12 cl sockerlag med rosmarin (se recept längre ned)
4 dl grapefruktjuice
1/2 flaska alkoholfritt bubbel

Blanda alla ingredienser, häll upp i glas och toppa med en kvist rosmarin.

Sockerlag med rosmarin:
1,5 dl vatten
1,5 dl strösocker
3 kvistar färsk rosmarin

Koka upp vatten och socker till sockret löst sig, lägg i rosmarin och låt koka ytterligare 5 minuter, låt svalna.

 

 

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer till “Pizza night with friends.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *