Att längta efter sol.

I samarbete med solresor.se 

Blandade bilder från mina senaste solresor (Nice & Marrakech)

 

Igår kväll skickade min syster några bilder från vår resa till Nice med orden ”Nog för att vinterlandskap är fantastiskt, men jag längtar efter sol och värme nu!”. Och ja, jag kan bara hålla med henne. Januari och februari är för mig väldigt intetsägande (och kanske årets tråkigaste?) månader. Bortsett från några ynka dagar med sol och krispig luft är det för det mesta grått och mulet utanför fönstren och iskalla vindar och rå kyla gör att man längtar väldigt mycket efter sol. Men då de första två månaderna på året alltid innebär deadline-period har jag svårt att dra iväg på solsemester någonstans, men drömma kan man ju alltid göra. Eller hur?

Jag hade gärna tagit en sista minuten resa till någon fantastisk destination, kanske till Fuerteventura eller Portugal. Följ länken till urvalet här. Det hade inte suttit fel med en kortresa på 3-4 dagar för att bara ladda på nivåerna av D-vitamin, sträckläsa pocketböcker, gå runt barfota i fladdriga plagg och rassla upp sig på kvällarna med tingeltangel, klackar och parfym för middag på stan. Den lediga tiden alltså, på annan ort, borta från rutiner, mail, väckarklockor och disk. Den tiden är underbar och begreppet semester är bland det finaste som finns.

Förra året reste jag till 7 olika destinationer (blandat arbete och semester) och jag hoppas att 2018 också kommer innehålla fantastiska semestrar, gärna solresor blandat med äventyr och storstad. Vandringsresan till Österrike med Fredrik förra året gav verkligen mersmak och jag hoppas jag får möjligheten att återigen göra en sådan resa. Antingen tillbaka till Österrike eller till norra Italien. Att spendera dagarna med att vandra konstant i uppförsbacke, äta frystorkad mat och belönas med en utsikt som fullständigt sopar mattan med en är en upplevelse utan dess like. Haha jag måste nog bara träna bort lite av min höjdskräck först (blir så trött på att jag är så harig och rädd i många situationer som begränsar min äventyrslusta). Kanske något att gå i terapi för?

Hur som helst. Utöver en vandringsresa drömmer jag också om Medelhavet. Pittoreska byar, små kullerstensklädda gator, kristallblått hav och kakaomatt hy. Att dricka rödvin som serveras kylskåpskallt och äta lamm, fetaost och solmogna frukter. Vill också till USA igen. New York-semestern med syrran gav cravings efter mer och jag skulle gärna besöka San Fransisco, Chicago eller bara spendera veckor med roadtrips och varva storstad med nationalparker. Drömmen!

 

Ja, 2018. Du får mig att drömma efter sol och resor och jag hoppas att jag får möjlighet att förverkliga många av dem under de kommande 12 månaderna.

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *