När det är dags att gå vidare.

 

 

I förra veckan berättade jag ju hur jag fått jobbet som chefredaktör på Bröllopsmagasinet och min (hittills) karriärmässiga utveckling. Och vet ni? Nu är det dags för mig att utvecklas ytterligare.

 

Den 28 februari gör jag nämligen min sista dag som chefredaktör på Bröllopsmagasinet. För drygt 1 månad sedan fick jag nämligen erbjudandet om ett nytt jobb. Erbjudande om en tjänst som i dagsläget inte existerar men som jag, med kreativt sinne, ansvarstagande och drivkraft ska utveckla och skapa magi med. Tjänsten i korta drag är Social Media Specialist & SEO/Marketing Specialist för ett företag som heter Uddevalla Turism. Och då tjänsten i dagsläget inte existerar vet jag inte exakt VAD jag kommer göra men i grova drag kommer jag arbeta med sociala medier, webb, kampanjer och marknadsföring och mitt mål är alltså att skapa ett intresse för Uddevalla och den bohuslänska kusten, såväl för turister och boende på plats. Så himla kul och då jag i dagsläget redan har stort intresse för smultronställen och sociala medier så ser jag arbetet som en förlängning av mitt intresse och en otrolig möjlighet till att utvecklas och minst sagt bli en jäkel på marknadsföring, SEO och sociala medier. Fantastiskt roligt, utmanande och spännande. Det är inte varje dag man byter jobb och börjar med något nytt men detta känns så himla bra i magen.

Självklart har jag haft enorm beslutsångest och stundtals tvivel på om jag gör rätt som lämnar min position som chefredaktör. Mitt nuvarande arbete har gett mig en otrolig möjlighet till utveckling och att få arbeta med hela världen som arbetsplats. Jag har fått resa och se spännande platser, lärt mig om projektledning, grafiskt arbete, foto, skrivande och arrangera modevisningar (för att bara nämna några saker). Mitt arbete som chefredaktör har verkligen varit en dröm som blivit sann. Men även den vackraste av drömmar har sina luddiga kanter och att vara chefredaktör innebär att man lever och andas sitt arbete 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Det vilar ett enormt ansvar på axlarna och min nivå av stresstålighet har tagit oanade höjder de senaste åren. Utvecklande, men också tyvärr ganska slitsamt. Av, bland annat, den anledningen känner jag nu att det är dags att gå vidare och prova något nytt.

Bakom mig lämnar jag 4 fantastiska år, 8 magasin (med mig som chefredaktör) och kunskap, erfarenhet och nya kontakter. Det har varit en fantastisk tid som jag älskat och ibland ska man ju faktisk avsluta på topp, inte sant? Just nu har vi sänt mitt sista magasin till tryck. Ett nummer som kanske blivit det finaste jag någonsin gjort och därför känns det också extra kul att gå vidare. Avsluta på topp och med hungrigt sinne ta sig an något nytt. Nu ska jag bli bäst på sociala medier, SEO och marknadsföring!

 

 

Rekommenderade inlägg

22 thoughts on “När det är dags att gå vidare.

 1. GRATTIS OCH LYCKA TILL! DU kommer göra ett kanonjobb, är faktiskt sugen på att göra Uddevalla med om nejd i sommar med barnen så om du säljer in det bra så ses vi kanske. ;D

 2. Ditt nya jobb låter verkligen roligt, något jag med hade kunnat tänka mig. Jobbar som förskollärare och det är väldigt roligt och utmanande det också. Lycka till!

  1. Tack! Älskar jobb som hela tiden är lite, lite utmanande. Att arbeta som förskollärare och med barn kan jag verkligen tänka mig är en utmaning varje dag 🙂 Grymt jobbat!

 3. Stort stort grattis! Så himla spännande att få vara med från start och utveckla sin egna tjänst.
  Själv står jag också inför jobbyte, och även det är med en god magkänsla. Jag blir dock kvar inom samma bransch, men det känns ändå spännande med nya utmaningar.

  All lycka till, och ser fram emot att få ta del av många smultronställen här under kommande tid!

  1. Ja, ett nytt arbete innebär alltid lite fjärilar i magen då det består av massa nytt (oavsett om man är kvar i samma bransch eller byter helt). Nya människor ska läras känna, nya rutiner byggas upp, nya arbetssätt läras in och så vidare. Spännande!
   Haha jag hoppas kunna leverera smultronställen på löpande band till er 😉

 4. Så roligt och stort GRATTIS. Uddevalla behöver nog en som du när det kommer till sociala medier tänker jag. Du kommer göra ett kanonjobb även där! Du verkar ju kunna varenda smultronställe därikring hehe….

  1. Tusen tack! Ja, jag hoppas att jag kan vara vad Uddevalla turism behöver 🙂 Känns som ett rolig och utmanande arbete att få fler till att upptäcka alla smultronställen!

 5. Så spännande och roligt för dig och grattis till Uddevalla!
  Inget slår Bohuskusten och Uddevalla är otroligt mysigt, med många smultronställen i den närmaste omgivningen.
  Ja här finns ju allt man kan önska nära till både hav, skog och stad, helt perfekt.
  Ett lite mer levande centrum är väl det enda på min önskelista.
  Tummen ner för stora shoppingcentra och tummen upp för mysiga butiker, restauranger i centrum.
  Nu byggs det ju mycket i staden så en förändring är förhoppningsvis på gång.
  Stort lycka till!
  Jenny

  1. Tusen tack!
   Ja, jag tycker precis som du. Uddevalla är en otroligt fin stad med närhet till vacker natur och otrolig potential till mysigt centrum. Dock, precis som du säger, så tar köpcentren över allt för mycket och även om jag inte kommer arbeta politiskt så hoppas jag att jag och mina kollegor kan ha någon påverkan på centrum och stötta de aktörer som faktiskt finns i centrum och som väljer att starta upp en verksamhet där 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *