Overnight oat / Chia-gröt till frukost.

 

 

För ungefär 1 år sedan hade jag och Fredrik verkligen dille på chia-gröt (eller overnight oat som det också heter) och nu har vi tagit upp repertoaren av denna goding igen. Det är så himla smidigt att förbereda kvällen innan och sedan äta till frukost eller som jag har gjort det senaste – ta med som mellanmål till jobbet. Enkelt, gott och hälsosamt. Tre rätt av tre möjliga!

Så härligt förresten att det numera är ljust ute när man äter frukosten. Hej energi! liksom. Det är också idag magiskt väder ute med klarblå himmel, sol, gnistrande snö och 13(!) minusgrader. Ska alldeles strax ta på mig min tjockaste vinterjacka och åka iväg till kontoret. Bara 3 dagar kvar nu på denna arbetsplats, oj vad tiden går fort!

 

Chia-gröt (1 port)
1 dl havregryn
1 msk chiafrön
1 msk riven kokos
1,5 dl havremjölk (jag brukar använda mig av naturell, men här testade jag smaken mango/apelsin. God kombo)
1 nypa vaniljpulver

Bär till servering

Blanda alla torra ingredienser med mjölken. Låt stå i kylen i minst 6 timmar. Servera sedan med bär.

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.