Torsk med senapscreme och bacon.

 


 

Alltså, wow! Denna fiskrätt jag lagade ikväll blev så himla god. Bacon och crème fraîche hör ju inte till det jag vanligtvis äter måndag-fredag (min kropp mår inte så bra av för mycket animaliskt fett eller fullfeta mejeriprodukter) men det går ju inte att sticka under stolen med att det är vansinnigt gott! Detta recept fick jag av Emilie för någon vecka sedan och mums så gott det var! (recept längre ner).

I övrigt då? Jo jag har dragit på mig en, självförvållad, arg huvudvärk. Jag lämnade blod tidigare idag och fick nu i eftermiddag ett infall för att köra årets första löprunda. Det var ganska tunga steg de där 3,5km jag var ute och huvudvärken just nu är inte att leka med. Men jag antar att jag får skylla mig själv. Jag VET ju att man inte ska träna hårt efter att ha lämnat blod. Jaja, blir till o ta det lugnt i soffan hemma ikväll. Hoppas du haft en fin dag, vad du än haft för dig ♥

 

Recept – till 4 personer:
500g torskfilé
8-12 potatisar
1 liten burk creme fraiche
1 msk dijonsenap
1 citron
1 pkt bacon

Börja med att koka potatisen. Lägg sedan fisk, citron i skivor, 1 klick smör samt salt och peppar i en ugnsform som du täcker med folie och placerar i ugnen, 225 grader i ca 20-25 minuter. Medan fisk och potatis tillagas rör du ihop crème fraîche med senapen. Knaperstek sedan bacon och du har, på drygt 30 minuter, skapat dig en riktig festmåltid! Servera gärna med en fräsch grönsallad och kapris. Mums!

 

 

1 kommentar till “Torsk med senapscreme och bacon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg