Första mötet med mitt livs kärlek.

 

Då jag jobbade såväl lördag och söndag och absolut inte hade tålamod att vänta tills nästa helg tog jag gårdagen ledigt för att åka till Skövde och träffa Linn, Mikael och det lilla nytillskottet: Tage.

Och igår var en fantastisk dag som startade klockan 06.40 med morgonpromenad i fågelkvitter, frukost på balkongen, inköp av fikabröd på det lokala bageriet och sedan två timmars roadtrip mot mina älskade. Och i bilen på väg dit sjöng jag med i somriga låtar och förundrades över ett landskap som gått från gråbrunt till krispigaste grönt och ju närmare jag kom Skövde, desto mer nervös blev jag. När jag sedan parkerade bilen, tog paketet och fikabrödet jag hade med mig under armen och började gå uppför den lilla backen vid sjön och mot huset så skakade mina ben. Jag var så fruktansvärt nervös och kunde likna känslan av att jag skulle på min livs viktigaste dejt – jag skulle om några sekunder ha mitt första möte med mitt livs kärlek och hela kroppen skakade av nervositet, förväntan och uppdämd kärlek. Efter en snabb tryckning på ringklockan öppnades dörren och där och då brast det. Ögonen svämmade över av tårar och med darrande armar kramade jag om Linn, Mikael och min nyförälskelse: Tage. Gårdagen var ett bevis på att kärlek vid första ögonkastet verkligen existerar och att träffa detta lilla pyre var bland det häftigaste jag varit med om! För att inte tala om den stolthet och beundran jag känner för min syster: här har hon precis blivit mamma och trots få timmar med sömn, värk och smärta efter kejsarsnittet var hon precis densamma som innan. Som om att bli mamma var världens mest naturliga steg att ta och herregud; jag hade väl varit ett nervvrak i hennes situation, men fy tusan vad cool hon är. Hon och Mikael alltså, mina två främsta förebilder och de bästa föräldrar Tage kan önska sig.

Efter att jag torkat tårarna fick jag ha den lille i min famn och medan värmen spred sig såväl från den varma babykroppen som från mitt hjärta intog vi bullar, kaffe, öppnade paket och pratade om våra liv och det lilla livet som precis hade börjat. Att få vara moster till Tage är bland den största gåvan jag kunde få. Jag är så stolt!

Gårdagen var så himla mysig och utöver massa bebisgos tog vi också promenader i den stekande solen, jag och Mikael tog årets första dopp och så åt vi grillat till lunch och gjorde planer för framtiden. Under eftermiddagen kom även pappa på besök och det var en stolt morfar som vaggade vagnen medan vi intog ännu mer bullar, kaffe och tillsammanstid i solen. Det var en helt perfekt dag och klockan hann bli sen kväll innan jag dessvärre insåg att jag hade två timmar i bil hem och för att inte vara hemma efter midnatt behövde jag rulla vidare. Och det var med blandade känslor jag åkte hem. Lycklig över mitt första möte med mitt livs kärlek och lite sorgsen över att behöva åka hem. Längtar redan till nästa gång jag får pussa de fjuniga små kinderna och prata minnen, framtid och ligga dubbelvikt av skratt tillsammans med Linn.

6 kommentarer till “Första mötet med mitt livs kärlek.

  1. Bästa Mostern!! Jag förstår dina känslor, även att jag blev mamma innan min syster, men mina 2 systersöner är något speciellt.
    (Min man har dock lärt den ena av dem att säga ”monster” istället för ”moster” – så men jag är gärna Monster Hanna till dem r 2!

    Ha en fin helg!

    1. Haha monster tycker jag låter alldeles utmärkt 😉
      Vad härligt att det är fler än jag som gläds åt syskonbarn ♥ kram och trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg