Rabarberkaka & en ledig dag mitt i veckan.

 

 

Röda, lediga dagar i maj som bjuder på 27(!) grader, klarblå himmel och solsken måste ju vara bland det bästa som finns här i livet. Som idag. Kristi Himmelsfärd och en ledig dag mitt i veckan att spendera på valfritt sätt. Fantastiskt!

Jag har firat denna dag genom en långpromenad innan frukost följt av kaffe på balkongen och bakande av årets första rabarberkaka. När kakan sedan var färdig packade jag en väska med kaffetermos, muggar, kaka, filt och vatten och cyklade bort till slingriga grusvägar där jag mötte min före detta, underbara, kollega Mari. Vi tog ikapp de 8 veckor som saknats oss och gick promenad på slingriga grusvägar genom ett landskap som skiftade i femtio nyanser av grönt. Någonstans halvvägs slog vi oss ned på filten och hade picknick medan vi avverkade samtal om bebisar (Mari födde sitt tredje barn för ca 6 veckor sedan), karriär, husbygge och sommarplaner. Så himla trevligt!

Nu? Nu är jag precis utkommen från duschen och tänkte jag skulle passa på att fota lite kläder och nyinköpta ting och visa er. Sedan kanske jag skulle åka och köpa lite mer finbetong och göra färdigt borde på balkongen. Vi får se! Och ja, det har ju skett ett plattformsbyte av bloggen under gårdagen och alla funktioner är inte riktigt uppe och snurrar ännu, men jag hoppas ni i alla fall kommer in på bloggen idag (vet att det strulade lite igår). Puss och hoppas ni har en underbar dag! ♥

 

Enkel rabarberkaka:
3 ägg
2,5 dl socker
3 dl vetemjöl
2-3 rabarberstjälkar
cirka 100 g smör
0,5 msk nymalen kardemumma

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader, smörj en springform och mjöla.
2. Vispa ihop ägg och socker.
3. Vispa i mjölet + kardemumma
4. Skölj, skala och skär rabarbern i centimeterlånga bitar.
5. Fyll formen med smeten, fördela rabarbern över smeten och skiva smör över hela kakan med hjälp av en osthyvel.
6. Baka kakan mitt i ugnen i 30 minuter

 

 

Rekommenderade inlägg

6 thoughts on “Rabarberkaka & en ledig dag mitt i veckan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *