Att ha haft ett kalasbra midsommarfirande.

 

På midsommarafton hade jag det finaste av firande. Mängder av härliga människor, oändligt med fantastisk mat, roliga lekar, jordgubbar i mängder och hundratals skratt. Är ni redo för en bildbomb? Nu kör vi.

 

 

Jag firade midsommar tillsammans med min syster och ett härligt gäng strax utanför Skövde. Tanken var att vi skulle intagit sill-lunchen ute på en bygga vid sjön. Men då dagen bjöd på klassiskt midsommarväder med ömsom sol, ömsom ösregn så höll vi oss inne till lunchen. Och vilken lunch, sedan! Då jag är en person som ”lever för att äta” istället för det omvända så älskar jag att omge mig med människor som tar maten på lika stort allvar och som passionerat lägger in sill i flera veckor i förväg och som ser till att sill-lunchen blir något utöver det vanliga. Fantastiskt!

Vi åt sill, gubbröra, färskpotatis, egenrökt lax, röror och mycket mer medan vi sjöng snapsvisor och höll låda. Vansinnigt trevligt. Efteråt ägnade vi tjejer en stund åt att binda vackra blomsterkransar och när vi var klara var det dags för dessert. Jag hade gjort en enastående Pavlova (recept kommer) som vi avnjöt med mängder av färska bär och grädde och så drack vi kaffe och punsch. Efter det väntade lekar och ja, jösses! Man bli definitivt aldrig för gammal för lekar och vi alla låg dubbelvikta av skratt innan vi slutligen kårade ett vinnande lag. Sedan? Sedan var det dags för drinkar, ännu en rejäl omgång mat (grillat), mer snapsvisor, vinprovning och charader.

En utomordentlig midsommarafton och jag är så himla glad över att jag fick fira den med just dessa människor ♥

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.