Smultronställe – Bassholmen.

 

 

Idag hade jag i uppdrag (från jobbet) att åka ut och leka lite papparazzi under Bassholmendagen. Ön Bassholmen tillhör ju Uddevalla kommun och företaget jag arbetar på arrangerar såväl båtresor dit som äger gästhemmet på ön. Hade faktiskt aldrig varit där tidigare, men oj vilket smultronställe!

Ön är ett naturreservat där fokus ligger på orörd natur, gamla byggnader, vackra promenadstråk och möjlighet till att bada, åka båt och paddla kajak. På ön finns, utöver gästhemmet, även ett glasscafé som har öppet dagligen under sommaren och där man kan köpa glass, dryck och snacks. Till ön tar man sig antingen med Skärgårdsbåtarna (2 timmars båtresa) eller med egen båt eller så kan man åka en liten styrpulpet från Kärlingesund över till ön (5 minuters båtresa som kostar en liten, symbolisk slant). Jag skulle rekommendera att åka hit en solig sommardag, med badkläder och picknickkorg och kanske en bra bok eller två. Sedan kan man bara strosa runt, njuta av miljön, slå sig ned för picknick och kanske hyra kajak om man blir för rastlös. Åker man styrpulpeten över till ön kan man, enligt överenskommelse få transport tur och retur precis när man önskar.

 

Så ja, första semesterdagen och trots arbete fick jag möjlighet att upptäcka ett nytt smultronställe ♥ Nu? Hem till Emil, Sandra och lilla Ella för grillkväll och drinkar i kvällssolen!

 

 

1 kommentar till “Smultronställe – Bassholmen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg