Smultronställe – Sivans Osthandel.

 

Linne – & Other Stories / Tröja – Mango / Kjol – H&M

 

Redan för tre år sedan började jag och syrran prata om att besöka SIVANS OSTHANDEL på Vara-schlätten. Och igår gjorde vi slag i saken och åkte på roadtrip för att besöka det kombinerade caféet och ostbutiken. Ägarna har gjort om ett gammalt garage till det charmigaste kafét och butik man kan tänka sig och utöver den industriliknande, fantastiska miljön erbjuds man som fikagäst också ett härligt utbud av mat, dryck och godsaker. Jag och syrran (och Tage) besökte platsen lagom till 3-kaffet och bestämde oss för att fika vore bästa idén och beställde en rabarberkaka, en äppeltarte, en päppelmust (päron + äpple) och två koppar kaffe. Och alltså, herregud så gott! Tage var dessutom snäll bebis och lät både oss fota och fika i lugn och ro och hinna avverka både ett och annat åh! under tiden. Fantastiskt fika i fantastisk miljö – det blir inte mycket bättre än så.

När kaffet sedan var uppdruckit tog vi en tur inne i butiken där marmelader, kex och saft trängdes tillsammans med nybakat bröd och en dignande ostdisk. Vi fick smaka på en massa olika sorters ost och köpte sedan med oss såväl ostar och marmelader till kvällens stundande charkbricka. Längtar redan till ikväll!

Men alltså, är ni ute på roadtrip under tisdagar, onsdagar eller torsdagar nu i sommar (dagar då Sivans Osthandel håller öppet) så måste ni svänga förbi denna pärla – ni kommer inte bli besvikna!

 

 

Rekommenderade inlägg

One thought on “Smultronställe – Sivans Osthandel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *