Smultronställe – Lottas Bak & Form.

 

 

God morgon från en ljummen balkong! Idag startade jag dagen med 40 minuters morgonpromenad och avnjöt sedan frukost på balkongen (typ första gången jag kunnat sitta här ute på flera veckor – idag är det inte lika stekhett). Och till frukost? Till frukost åt jag magiskt goda mackor med bröd från surdegsbageriet jag besökte i förrgår. Ett så himla mysigt ställe, ska vi ta en närmare titt? Det tycker jag.

 

 

Långt söderut på Tjörn, i Bleket ligger LOTTAS BAK & FORM. Ett surdegsbageri som drivs av en passionerad kvinna som har som målsättning att baka goda, hälsosamma bröd som får jäsa utan stress och som blir helt underbart goda (ja, det vet jag ju nu, efter att ha smakat). Bageriet erbjuder (utöver en herrans massa goda bröd) även fika, matiga smörgåsar, finkaffe och pizza på surdeg. Denna dag var det just pizzan jag tagit sikte på och beställde in en pizza medan jag sippade på iskall dryck och blickade ut över det blekgrå havet. Denna dagen var det otroligt varmt ute och trots att solen befann sig bakom moln visade ändå temperaturen på 30 grader och i havet var det folk som badade, paddlade kajak och stand-up-paddle. Bageriet ligger väldigt charmigt beläget, på det viset. Med havet bara två meter från uteserveringen. Och pizzan sedan, h-e-r-r-e-g-u-d! Den godaste pizza jag ätit. Med lövtunn botten, smakrik ost, fånkål, tomat, spenat och lök (ja, det var i alla fall det jag kunde identifiera, haha) var det som himmelriket för smaklökarna. Så jag åt. Och drack. Och läste bok och lyssnade på samtal mellan turister från såväl norra Sverige som Tyskland och Danmark. Sedan köpte jag med mig ett surdegsbröd hem och rullade vidare i jakt på fler smultronställen.

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *