Smultronställe – Rudenstams Gårdsbutik & Kafé.

 

 

Hörni godingar, om ni har vägarna förbi Jönköping i sommar (eller resten av året för den delen) så rekommenderar jag varmt ett besök på RUDENSTAMS GÅRDSBUTIK & KAFÉ. Gården ligger belägen några kilometer norr om Jönköping (utanför Huskvarna) och på dessa gårdar har man odlat frukt sedan 1930-talet. Idag finns här stora odlingar av främst äpplen och svarta vinbär och Rudenstams är bland annat kända för sin magiskt goda äppelmust och min favorit: Mousserande svartvinbärsdryck!

Jag och mamma besökte stället i lördags för att äta lunch, beskåda de enorma äppelodlingarna som ligger belägna på sluttningarna ned mot Vättern och köpa med oss lite gott från gårdsbutiken hem. Vi fick bord i skuggan precis intill äppeldalen och åt fantastiskt god lunch och drack ännu godare äppelmust. Näst efter kaffe och vin måste ju ändå en riktigt bra äppelmust komma på plats 3 i mitt val av favoritdryck, alltså. Efter lunch, kaffe och en fantastisk utsikt botaniserade vi lite i gårdsbutiken innan vi nöjt rullade vidare.

 

Längtar redan tillbaka. Kanske kan jag åka hit i höst och sitta i kjol och en stor stickad tröja och äta deras berömda äppelpaj, dricka must och blicka ut över trädens färgskiftningar. Drömmen!

 

 

Rekommenderade inlägg

One thought on “Smultronställe – Rudenstams Gårdsbutik & Kafé.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *