Trendspaning – höst

∼ innehåller adlinks ∼

Sensommaren och den tidiga hösten är nog min favoritårstid när det kommer till kläder. När man fortfarande kan gå barbent, men ändå ha lite mer kläder på sig än de varma sommardagarna då man helst hade velat gå naken. Denna säsongen finns det några guldklimpar bland trenderna som jag spanat in lite extra och som jag är väldigt sugen på. Genom såväl ålder och erfarenhet vet jag idag vad jag klär i respektive inte klär i och även om det är roligt att haka på trender så är jag mycket noga med att välja trender som passar både min kropp och personlighet. Nedan lyfter jag fram några av de saker jag ser som sensommarens och höstens IT-plagg och som jag tänker haffa något exemplar av så fort som möjligt.

Cykelbyxa – HÄR / Blazer – HÄR

CYKELBYXAN.
Först ut är cykelbyxan som vi sett florera såväl på modeveckorna som på stan. Jag älskar hur det sportiga modet blandas upp med vardagens detaljer och resultatet blir vansinnigt snyggt. Cykelbyxan ska helst vara tajt (även om vidare avklippta jeans och kostymbyxor också kan vara snyggt) och den ska också helst vara i ett glansigt material. Matchar det gör jag helst med en oversize blazer eller en riktigt fluffig, stickad tröja.

Gul väska – HÄR / Vinröd väska – HÄR / Svart väska – HÄR 

MAGVÄSKAN.
Haha trodde aldrig att denna detalj från 90-talet skulle se dagens ljus igen. Men jodå. Redan förra veckan klickade jag hem en magväska som jag hade med mig till Karlstad och utöver att vara fasligt snyggt (jo, det är sant) så är det ju också väldigt praktiskt att ha händerna fria och inte snedbelasta ryggen med en axelremsväska. Personligen så satsade jag på en modell i neutral färg och modell, men för den vågade finns magväskan i en uppsjö varianter.

Kjol i leopardmönster – HÄR / Svartvit kjol – HÄR / Beige kjol – HÄR

VOLANGKJOLEN.
Den draperade volangkjolen kom stort redan i somras och jag är glad över att det även finns ”höstigare färger” att tillgå i denna modell. Kjolen är smickrande för alla kroppstyper och perfekt längd för även de lite kyligare dagarna. Jag matchar helst min med en grovt stickad tröja eller en vit skjorta och ett par loafers.

Kappa – HÄR / Tröja – HÄR / Byxa – HÄR

BEIGE + BEIGE.
Att satsa på en nyans och sedan köra all-in med plagg i den tonen kan aldrig bli fel. Få saker är tillexempel så snyggt som att matcha svart med svart. I höst vill jag dock slå ett slag för den beiga färgen. Fint när man fortfarande har lite bränna kvar och tänk på: försök  mixa och matcha med material i olika texturer för att få en mer intressant look.

Blommig klänning – HÄR / Röd klänning – HÄR / Svart klänning – HÄR 

LÅNGÄRMADE KLÄNNINGEN.
Den långärmade klänningen passar såväl på jobbet som på fredagsdrinken. Byt bara sneakers eller loafers mot klackar och dra på ett rött läppstift. Klänningen är med fördel 3/4 lång och visar lite bara ben, utan att för den delen kännas somrig. Känns det lite för kallt med att bara gå i klänning? Dra på en stickad tröja, en halsduk och klä fötterna i ett par boots.

 

 

2 kommentarer till “Trendspaning – höst

    1. Hej Ana,

      Den bilden är tagen från Pinterest, så vet dessvärre inte vart den rödprickiga klänningen kommer ifrån. Tyvärr. Den var väldigt fin 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg