Hemgjort äppelmos.

 

 

När mamma var på besök senast hade hon med sig en hel kasse fylld av äpplen. Djupt röda äpplen (sorten Mio) som jag beslutade mig för att göra äppelmos på. Färgen på detta mos blev helt magisk och att göra äppelmos är ju typ världens enklaste sak och det behövs varken socker eller något konserveringsmedel för att göra det. Såhär gjorde jag:

Klyfta och kärna ur valfri mängd äpplen. Pressa över lite citronsaft (som förhindrar att äpplena blir bruna) och lägg i en kastrull. Tillsätt ca 1 msk vatten och en nypa vaniljpulver. Låt sedan koka under lock i ca 10 minuter tills äpplena blivit mjuka. Mosa försiktigt med en sked tills du har ett mos. Klart! Moset står sig ca 1 vecka i kylskåp, men passar utmärkt att frysa in i plastpåsar och ta upp när som helst du önskar hemgjort äppelmos till frukost.

Vad gör ni i helgen förresten? Själv ska jag jobba, men hoppas hinna njuta lite av den friska höstluften emellanåt.

 

 

1 kommentar till “Hemgjort äppelmos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg