Restaurangtips – TAK.

 

 

Gick igenom lite bilder på telefonen nu ikväll och insåg då att jag glömt posta dessa bilder och tipsa om en fantastisk restaurang i Stockholm. Jag och Emilie var ju där i början på sommaren och restaurangen jag pratar om är TAK. Restaurangen ligger i det nya, hypade området Brunkebergstorg (som för övrigt blivit SÅ mysigt) och restaurangen är väl inget för den höjdrädda precis, då den ligger 15 våningar upp. Haha det var en intressant upplevelse att ta oss upp då Emilie är extremt höjdrädd och jag extremt klaustrofobisk (var ju tvungna att åka hiss för att komma dit). Men ja, låt oss bara säga att vi svepte varsin drink direkt när vi kom upp och sedan kände vi varken av höjdrädsla eller klaustrofobi.

Hur som helst. Åter till restaurangen. Uppe på takvåningen finns TAK’s olika restauranger och barer och om man går ”bron” över till andra takterrassen kommer man till SUS (Stockholm Under Stjärnorna) vilket är en bar under bar himmel (här såg vi exempelvis en VM-match på storbildsTV – SÅ härlig stämning!). Vi började med en fördrink på SUS innan det var dags för vår bordsbokning på TAK. Och alltså, wow! Miljön är riktigt häpnadsväckande och känns avskalad, elegant och exklusiv. Och servicen var fantastisk. Vi blev tilldelade ett bord med magisk utsikt och utbudet på menyn är en mix av japanska maträtter tillagat på nordiska råvaror. Efter en liten skål soppa beställde jag in deras version av sushi och h-e-r-r-e-g-u-d. Det var, utan tvekan, den godaste ”sushi” jag ätit. Lax, forellrom, ris med rostade sesamfrön, salladslök, kålrotsgari, picklade gurka, sesamemulsion och noriblad. Himmelriket för smaklökarna som dansade polka och jitterbugg i flera timmar efteråt.

Som efterrätt bjöds vi på den vackraste av solnedgångar innan vi såg VM-matchen på tv och traskade sedan tillbaka till hotellet i den varma sommarnatten. Men ja, TAK alltså. Hett tips om ni ska till Stockholm!

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *