Ingefära och gurkmeja.

 

 

 

För några dagar sedan gjorde jag en riktig dunderjuice i min råsaftcentrifug. Färsk gurkmeja, ingefära, apelsin och citron. Så vansinnigt gott! Såväl ingefära som gurkmeja har ju antiinflamatoriska egenskaper och förutom att smaka gott är det en riktig hälsa-boast för kroppen! Perfekt nu när vi går mot såväl kallare tider som förkylningstider. Själv har jag tagit en shot varje morgon och jag inbillar mig i alla fall att det håller mig såväl pigg som frisk.

För att göra den juice/shot behöver du en råsaftcentrifug/juicepress samt följande ingredienser:
250g färsk ingefära
100g färsk gurkmeja
3 st apelsiner
2 st citroner
1 msk honung

 

Skär ingefära och gurkmeja i mindre bitar. Skala apelsin och citron. Kör sedan detta i juicepressen och rör i 1 msk honung. OBS! Gurkmejan har en riktigt stark färg och färgen vill liksom inte riktigt försvinna från ytorna den kommer i kontakt med. Så var försiktig så att du inte får ett kök som omvandlas till 50 shades of yellow när du gör denna 🙂

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *