Asiatisk nudelsoppa.

 

 

Detta lagade jag och syrran i helgen och alltså WOW! en maträtt som inte tar mer än 20 minuter att svänga ihop men som kan imponera på vem som helst. Så gott att jag beslöt mig för att göra en favorit i repris och även laga detta igår kväll. Inspirationen fick jag från MATGEEK (så härlig och begåvad kille!) och receptet är busenkelt. Så här gör du:

 

Till 2 portioner:
1 liter vatten
2 buljongtärningar (kyckling)
1-2 tsk sambal olek
1 dl kimchi
200g kycklingfilé, strimlad
6 st champinjoner, delade i kvartar
2 nävar bladspenat
2 ”block” äggnudlar
1 salladslök, strimlad
Böngroddar
Sesamolja
1 kokt ägg

Koka upp vatten och buljong i en kastrull.  Tillsätt sedan sambal olek, kimchi och champinjoner och låt ”koka ihop” i ca 10 minuter. Under tiden steker du kycklingfilén. Lägg sedan i kyckling och nudlar i buljongen och låt koka i ca 2-3 minuter tills nudlarna blivit klara. Tillsätt spenatblad mot slutet. Häll sedan upp på tallrik och toppa med salladslök, böngroddar och ett halvt ägg. Droppa över lite sesamolja. Klart!

 

 

Rekommenderade inlägg

One thought on “Asiatisk nudelsoppa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *